cavalcada d'escaldes-engordany i andorra la vella

La màgia dels Reis torna als carrers

Escaldes i la capital van recuperar ahir la cavalcada conjunta, després que els dos últims anys se suspengués per la pandèmia. També es va retornar a la tradició de les llaminadures.

La màgia dels Reis torna als carrers

La màgia dels Reis torna als carrersFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Melcior, Gaspar i Baltsar van arribar ahir a la tarda a Andorra després d’un llarg viatge des de l’Orient per repartir il·lusió als més petits –i no tan petits–, que els esperaven impacients. Els Reis de l’Orient van visitar tot el país i, a les parròquies centrals, ho van fer amb una cavalcada conjunta, recuperant així una tradició amb un quart de segle d’història –va començar a fer-se el 1998– i que els últims dos anys s’havia suspès arran de la pandèmia.

A les 18 hores ja hi havia families a la plaça del Dos Valires assegurant-se un bon lloc i aguaitant impacients a Ses Magestats. La desfilada, que havia de començar a dos quarts de set, no va arrancar fins mitja hora més tard, amb el cap de Govern, Xavier Espot, caminant al capdavant. Les avingudes Carlemany i Meritxell es van emplenar de gom a gom i algun dels participants va deixar anar queixes pel retard dels Reis de l’Orient. Unes paraules que anaven desapareixent tan bon punt es començava sentir el repic de timbals de la batucada que, seguida del grup d’animadors i animadores del Morabanc, obria pas a les carrosses reials.

Els més petits, la majoria a primera fila o a collibè dels pares per no perdre’s cap detall del recorregut de Ses Majestats, movien els braços al ritme de la música. A més, enguany la cavalcada respirava normalitat i, després de dos anys de restriccions, els Reis van tornar a repartir caramels. Els més golafres se les van enginyar per recollir-ne el màxim: paraigües del revés, bosses de la compra o, fins i tot, alguna bandera estesa van servir per aconseguir un bon nombre de llaminadures. El sucre fins i tot va treure el nen petit de molts adults, que es van llançar a terra per aconseguir algun dolç.

En la nit més màgica de l’any tampoc no va faltar la visita de personatges fantàstics, com l’Ànec Donald, la Minie, el Mario Bros o l’Oalf, que van saludar els més menuts, dibuixant-los a la cara els somriures més purs. Les primeres 14 carrosses van presentar personatges de fantasia, mentre que les tres últimes guardaven les figures més esperades. Enguany, 500 persones s’han involucrat per rebre els reis a Escaldes-Engordany i Andorra la Vella.

Els Reis de l’Orient no van oblidar la resta de parròquies. A la Massana van arribar amb cavall i van entrar a la plaça de les Fontetes a dos quarts de sis, on els van rebre les cònsols, Olga Molné i Eva Sansa, per lliurar-los la clau que obre totes les llars de la parròquia, mentre que a Sant Julià de Lòria les carrosses van tornar a desfilar fent somiar petits i grans en la nit més especial de l’any.

El rei Melcior saludant els infants.

El rei Melcior saludant els infants.

tracking