Tema de la setmana - 7 DIES

Escapades de primavera

Molta gent aprofita la Setmana Santa per fer un viatge

També hi ha força reserves per als dies de pentecosta

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les vacances de Setmana Santa ja són a la cantonada. Uns dies que cada any, coincidint amb l’arrencada de la primavera, marquen una important pausa en la rutina quotidiana de moltes persones. No són pocs els que aprofiten aquest període festiu per viatjar, ja sigui per explorar noves destinacions com per redescobrir llocs ja visitats. En solitari, en família, amb els amics... les opcions són múltiples, i els llocs tan variats com la disponibilitat de jornades lliures –i també el pressupost– permetin. Les agències de viatges, en tot cas, es mostren optimistes, tant de cara als dies de Pasqua com a les vacances escolars de Pentecosta, que aquest any també estan registrant un important nombre de reserves.

Com que la Setmana Santa és una època força popular per fer turisme, és important planificar el viatge amb antelació. Reservar vols, allotjament i activitats amb temps suficient pot ajudar a evitar problemes de disponibilitat, assegurar una experiència més tranquil·la i fins i tot estalviar alguns diners.

“Crec que la previsió és el més important”, opina Albert Grau, resident a la capita del 35 anys, que ja fa mesos que té planificada una ruta per la Selva Negra amb la seva parella. “Al setembre ja vam comprar els vols, que és el que pot pujar més de preu si esperes més del compte”, explica.

“La Setmana Santa sempre és una bona època per viatjar perquè ja comença a fer bon temps, i no fa tanta mandra anar a segons quins llocs on per Nadal fa massa fred”, considera Judit Cuesta, massanenca de 29 anys que viatjarà amb unes amigues al País Basc i a Cantàbria. “Cada any anàvem a alguna capital europea però aquesta vegada ens hem decidit per una cosa diferent per evitar la massificació”, comenta.

París i Eurodisney és l’escapada per la qual s’ha decantat la família de la Clàudia Finestres, veïna d’Andorra la Vella i mare de dues nenes de 9 i 11 anys. “Era una cosa que teníem pensada des de feia temps i ara per fi ens hem decidit”, apunta. “És cert que les reserves no són barates per a aquests dies, però en ser una destinació més o menys propera es pot fer fàcilment en pocs dies, i així a l’estiu ens podem centrar en un altre tipus de vacances, més de relax a la platja”, agrega. “Les escapades en família són un clàssic d’aquests dies”, ressalta la portaveu de l’Associació d’Agències de Viatges d’Andorra (AAVA), Maica Terrones, si bé enguany “s’ha donat un fenomen atípic, i és que molta gent ha decidit aprofitar també la setmana escolar de Pentecosta, la del 20 al 26 de maig”.

D’aquesta manera, “les reserves de viatges s’han repartit molt entre les dues dates, perquè qui s’ho pot permetre prefereix marxar pel maig per no trobar tanta gent i aconseguir preus més competitius”. Aquests desplaçaments familiars per a les vacances de maig “inclouen destinacions com els parcs de Disney de París i Orlando, el Legoland d’Alemanya o els estudis de Harry Potter a Londres, però també opcions de platja a resorts del Carib, o algun creuer”.

Pel que fa a la Setmana Santa, la representant de l’AAVA afirma que “el perfil de client es diversifica més: a banda de vacances en família també hi ha moltes parelles o grups d’amics que opten per marxar aquests dies, especialment a les ciutats d’Europa i també a diferents punts d’Espanya, com el País Basc, Madrid o Sevilla”.

Terrones destaca que la febre per viatjar es manté tot i que els preus continuen sent, en termes generals, força elevats. “Les tarifes, tant aèries com hoteleres, continuen sent altes, una tendència que ja es va començar a constatar fa un any i que es va consolidar durant la temporada d’estiu passada”.

Per aquesta raó, la portaveu de la patronal de les agències de viatges recomana “reservar com més aviat millor si es volen aconseguir preus més econòmics”. De fet, de cara al proper estiu “ja hi ha força moviment, i molta gent ja ha començat a reservar les vacances per poder triar les opcions més adients per a la seva butxaca”.

tracking