Viladomat bloqueja la construcció de la plataforma de Soldeu

Presenta un escrit al Govern en què discuteix que un projecte constructiu de caire esportiu pugui tenir aquesta catalogació

Viladomat bloqueja la construcció de la plataforma de SoldeuSFG

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La família Viladomat ha presentat un recurs al Govern contra la declaració d’interès nacional de la plataforma que ha de suposar l’ampliació de la pista de l’Avet de Soldeu-el Tarter a banda de la construcció d’un aparcament annex. En l’escrit els recurrents, accionistes majoritaris de Saetde, l’explotadora de Pas de la Casa-Grau Roig i, per tant, socis de Soldeu-el Tarter a Grandvalira, discuteixen que l’obra hagi de tenir aquesta catalogació. Argumenten que el supòsit esportiu no està previst a la llei que, en canvi, sí que preveu que equipaments de caire educatiu o cultural rebin aquesta catalogació.

El comú de Canillo va rebre amb “sorpresa i perplexitat” l’acció de la família Viladomat després d’assabentar-se’n a través dels mitjans de comunicació, segons va detallar la corporació en un comunicat. Perplexitat augmentada “quan el recurs prové dels socis majoritaris de Saetde, a la vegada sòcia de la societat Nevasa, que explota l’estació de Grandvalira; fet que no ha deixat de causar malestar i indignació”, hi afegeix el comunicat.

La corporació, d’on va sortir la demanda al Govern perquè catalogués la plataforma d’interès nacional, va defensar que la mateixa “s’ajusta plenament a la legalitat vigent i el procediment emprat ha estat el mateix que s’ha seguit per a la declaració d’interès nacional d’altres infraestructures esportives d’àmbit nacional”.

Per part del Govern, el ministre d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya, que ahir va ser el portaveu en la roda de premsa posterior al consell de ministres, va defensar que la construcció de la plataforma sí que obeeix als criteris previstos. “El conjunt de l’obra s’adequa als supòsits de l’interès nacional”, va asseverar Saboya, que va recordar que el projecte aporta “millores notables a l’estació” i serveis necessaris per tal d’acollir proves com les que se celebraran el 2019, quan l’estació sigui la seu de les finals de la Copa del Món d’esquí. Així, va indicar que l’aparcament està pensat per acollir els equips i la logística que porta la competició.

El ministre va indicar que l’opció del recurs era una possibilitat oberta a tothom i va assenyalar, sobre la demanda concreta de la família Viladomat, que la primera qüestió que s’ha de dirimir és si la contesta correspon al Govern o bé ha de ser la comissió tècnica d’urbanisme (CTU) perquè “és possible que hi hagi contingut urbanístic”. I va afegir que la decisió sobre aquest aspecte en concret es prendrà “entre avui i demà”.

Una altra de les qüestions que es discutirien és que tota l’obra respongui a les exigències de la Federació Internacional d’Esquí. Saboya va defensar que tot el projecte previst és necessari i no només l’ampliació de l’arribada de la pista “si Andorra vol ser present en aquest circuit”, referint-se a ser seu de competicions internacionals. I respecte a si aquest recurs pot acabar a la justícia i dificultar l’execució de l’obra, el ministre va assenyalar que les accions que es puguin emprendre “no depenen del Govern”.

També el comú canillenc va defensar que “l’equipament possibilitarà la celebració de futures competicions d’esquí de primer nivell internacional, aportant un valor afegit a Grandvalira, al sector de l’esquí i al Principat”.

tracking