Competències

Revisió de la decisió dels comuns sobre projectes nacionals

L'entrada del Consell General.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern, els grups parlamentaris i els comuns revisaran el llistat d’infraestructures nacionals considerades sensibles i el poder de decisió que tindran les corporacions locals a l’hora de pronunciar-se sobre si el volen o no i a quin lloc. La trobada tripartita celebrada ahir al Consell General va abordar la reforma de les competències comunals i la demanda de Canillo de modificar el llistat de projectes nacionals considerats sensibles, així com la posició de la Massana, que reclama que sigui necessari un informe vinculant del comú tant si l’equipament és sensible com no. Un extrem que avala Liberals d’Andorra.

El cònsol massanenc, David Baró, va explicar ahir que “volem portar a debat que hi hagi un informe vinculant sigui un projecte sensible o no sensible, que sigui en tots els casos”, i si no hi ha acord entre el Govern i el comú, que sigui el Consell General qui decideixi. D’aquesta manera, va assegurar que “el comú mai podrà encallar, però ha de poder donar la seva opinió a través d’un informe vinculant”.

Uns canvis que el grup parlamentari de DA podria estar disposat a assumir, segons va confirmar ahir el conseller general Miquel Aleix. “Si a favor d’un màxim consens perquè hi hagi majoria suficient al Consell General s’ha de fer algun tipus de concessió estem oberts a fer-la”, va dir. El parlamentari va assenyalar que “hi ha plantejaments que no són iguals però estem disposats a estudiar-ho i veure quines són les infraestructures que necessitaran un informe preceptiu i vinculant”, i va remarcar que l’objectiu és arribar a un acord sobre els projectes que hauran d’entrar al grup de sensibles, un punt que s’abordarà les properes trobades.

Liberals també es va reiterar ahir en la posició de Baró que l’informe sigui vinculant en tots els casos, “sigui un projecte de caràcter sensible o no”.

tracking