Naturlandia redueix personal amb quatre acomiadaments

Els treballadors temen que les baixes per reduir plantilla es vagin produint fins arribar a la vintena

Naturlandia redueix personal amb quatre acomiadamentsXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Naturlandia va acomiadar la setmana passada els quatre primers treballadors dins del pla per a reduir la plantilla, van informar fonts del parc i també del comú lauredià. L’acomiadament de quatre empleats, fets sense causa justificada, confirma que l’aprimament de costos laborals no afectava només els eventuals, tal com sospitaven els treballadors. El motiu de la decisió, segons les mateixes fonts, es basa en el fet que la reducció important de dies d’obertura del parc deriva en el fet que es necessitin menys empleats fixos en una plantilla que comptava amb setanta empleats de caràcter indefinit. Naturlandia va començar l’any obrint cada dia, però el canvi de calendari va comportar que un terç dels dies de l’any el parc estigui totalment tancat, un terç només obert la meitat (la cota 2.000) i només un últim terç (caps de setmana i temporada alta) s’obri tant la cota 1.600 (on hi ha la major part d’activitats) com la 2.000. La reducció de càr­rega laboral és molt alta. Acaben sent molts dies amb el parc tancat i això permet fer totes les festes d’un sol grup de treballadors sense gairebé torns de rotació.

Fonts dels treballadors van indicar que tot i que el cònsol lauredià, Josep Miquel Vila, va assegurar a la reunió de poble de finals de l’any passat que no s’acomiadaria ningú, se sospitava que hi hauria una reducció d’una vintena d’efectius i els acomiadaments de la setmana passada podrien ser només el primer paquet.

Naturlandia ha quedat ara amb una direcció bicèfala després que ja s’hagi incorporat el val·lisoletà Manuel Robles com a director d’operacions. Robles feia un parell de mesos que estava per Naturlandia, però amb tot l’enrenou dels resultats i l’auditoria es va voler esperar un temps per fer efectiva la incorporació. La direcció bicèfala prové de les recomanacions que va fer l’estudi de KPMG sobre com optimitzar la gestió de Naturlandia. Dins de la majoria comunal, segons fonts de la corporació, es continua veient amb recel que se segueixi mantenint la confiança en la mateixa direcció del parc que la legislatura anterior va portar Naturlandia a dèficits milionaris i un deute inassumible.

RÀFTING, PARC I CONCESSIONÀRIA

El ràfting com a activitat a la part del Valira que va des de Sant Julià a la frontera passarà a formar part de les opcions que oferirà Naturlandia. El comú ha decidit que sigui el parc qui inclogui l’oferta dins del paquet d’activitats, però la gestió s’ha de concedir degut al fet que es considera que l’explotació ha d’estar en mans d’experts en aquest camp. Dins del comú hi ha certa expectativa per constatar com es pretén combinar la dualitat del ràfting com a activitat del parc i al mateix temps que el desenvolupi una empresa externa que s’hauria d’elegir per concessió.

tracking