Andorra la Vella

Som com Som denuncia una pintada contra el grup LGBTI al Parc Central

El comú ha iniciat els tràmits per retirar el grafit, situat en una paret del pipicà

Som com Som denuncia una pintada contra el grup LGBTI al Parc CentralXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'associació Som com Som va denunciar ahir que havia aparegut una pintada contra el col·lectiu LGBTI a la paret del pipicà del Parc Central, a Andorra la Vella. Al grafit llueix el missatge Mata [L] GBT i apareixen dues noies donant-se la mà i un cor.

El president de l’entitat, Carles Perea, va explicar que ahir al matí van posar en coneixement del ministeri d’Afers Socials, Justícia i Interior que existia aquesta pintada. A més, després, via Twitter també li van indicar aquesta situació al comú d’Andorra la Vella. “El delicte del discurs de l’odi és una línia vermella que no es pot traspassar i menys ara, el 2017”, va considerar Perea.

“El que s’hauria de matar i er­radicar és la intolerància”, va opinar la secretària d’Estat d’Afers Socials, Esther Fenoll. A més, va argumentar que davant situacions com aquestes la millor mesura que pot aplicar el Govern és “conscienciar i fer totes les accions divulgatives envers la tolerància, la igualtat i la no discriminació”.

No obstant això, el cònsol menor d’Andorra la Vella, Marc Pons, va argumentar que no veu que sigui una pintada contra aquest col·lectiu. De fet, va exposar que hi apareixen dues noies donant-se la mà i que Mata podria ser una firma. “Jo el missatge ofensiu no el veig”, va matisar Pons, que va valorar que fins i tot podria ser “reivindicatiu”.

D’altra banda, va defensar que la pintada a la paret “és una bretolada” i “un acte incívic” que malmet el mobiliari urbà.

S’ha alertat manteniment

Des del comú van explicar que la situació s’ha posat en coneixement del departament de manteniment i que es procedirà a esbor­rar el grafit. Aquesta tasca pot tardar uns dies i, de fet, ahir a la tarda la pintada era a la paret.

tracking