'Prosperitat' s'endú el premi popular del concurs d'escultures de gel

‘El somiador’, d’Andreu Elías i Danniele Cipolleti, guanya el primer premi del jurat

'Prosperitat' s'endú el premi popular del concurs d'escultures de gelS. F. / ANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Prosperitat, de Xavi Casals i Arnau Orobitg, van guanyar el premi popular del concurs d’escultures del Pas de la Casa que es va celebrar el cap de setmana. Un total de 240 persones van valorar l’obra com la millor de la competició. Pel que fa a les millors obres escultòriques premiades pel jurat, El somiador, d’Andreu Elías i Dannielle Cipolletti, va rebre el primer premi; Aquella noche que mojé la cama, de Carlos i Alejandro Martínez, va quedar en segona posició, i l’obra de Casals i Orobitg va acabar en la tercera posició. Pel que fa a la menció especial atorgada pel comú, va ser per a La nostàlgia de les avantguardes, de Manolo Fontiveros i Susagna Malagón. La cònsol menor d’Encamp, Esther París, va valorar “l’alt nivell” de les obres exposades, la “gran participació” en el concurs i la trobada que es va produir entre professionals i estudiants per tal de decidir guanyador.

Etiquetes:

Àlex Arnó, de l’organització del concurs, també va destacar l’alta afluència de participació, que va fer que sis propostes quedessin fora del concurs. En el transcurs del dia d’ahir, els artistes professionals van valorar les obres presentades pels estudiants d’art que hi van participar. De fet, durant el cap de setmana de preparació d’aquestes obres, artistes procedents de diferents disciplines i especialistes en determinats materials o tècniques van compartir la confecció de les seves creacions sobre un bloc de tres metres cúbics de neu premsada. El concurs va comptar amb l’assistència de 25 equips, 12 d’estudiants d’escoles d’art i 13 de professionals vinguts de diferents indrets. Anglaterra, Vigo, Barcelona, València, Alacant són les destinacions més llunyanes dels artistes que durant dos dies van preparar els seus treballs escultòrics.

El concurs se celebra des de meitat dels anys 90 i en fa quatre que el responsable de la convocatòria és el comú encampadà. La falta de neu, però, va fer impossible la convocatòria de l’edició de l’any passat.

tracking