Reportatge

Superar els 12.000 visitants

El comú espera tenir més assistents que l’any passat al Saló de la infància i la joventut, que enguany arriba a la 25a edició. Com a grans atraccions enguany hi ha un espai LEGO, inflables de vertigen, la ludoteca o activitats a la piscina.

Superar els 12.000 visitantsFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Saló de la infància i la joventut arriba a la 25a edició i el comú s’ha marcat com a repte superar els 12.000 visitants que va acollir l’any passat, va relatar ahir el cònsol major d’Encamp, Jordi Tor­res, durant la inauguració del festival, que té lloc del 27 de desembre a l’1 de gener a Encamp i del 3 al 5 de gener al Pas de la Casa. “Fa tres anys que tenim un increment del 5% i enguany si podem superar-lo, millor, o si no repetir-ho”, va dir Torres amb optimisme. Tot i que el comú no ha preparat activitats especials per a les noces d’argent, Torres va relatar que una de les grans atraccions d’enguany és l’espai LEGO, on els nens poden construir els seus propis castells. Aquesta, però, no és l’única activitat, sinó que el saló té fins a tres pisos de diversió.

“A la sala polivalent hi ha tot tipus de matalassos inflables, a la zona de la sala de festes i de congressos es troben els jocs de PlayStation i de simuladors”, va relatar Rosa Giné, una de les monitores del saló. Una nena pedalava ahir amb força sobre una bicicleta per superar els obstacles d’una cursa de trial que apareixia a la pantalla, uns altres nois pilotaven un avió, però el gran reclam dels petits era una taula que emulava com si estiguessin practicant surf.

En el segon pis, els més menuts de la casa, els nens de 2 a 6 anys, gaudien pintant o jugant a la ludoteca. En una sala del costat, els joves podien llançar-se a la piscina amb un tobogan inflable o en un matalàs instal·lat a l’aigua podien córrer per sobre alhora que intentaven no caure. En el tercer pis, una infinitat d’inflables feien tornar bojos els nens. Un dels infants desafiava el vertigen en una atracció pensada per als que no tenen por a les altures. Els nois s’enfilaven diversos metres i un cop a dalt es tiraven al buit fins caure en un gran matalàs.

L’encampadana Sandra Padilla és el tercer cop que porta els dos fills, de 5 i 11 anys, al saló. “Hi ha moltes coses per a totes les edats i la veritat és que s’ho passen molt bé. Aquest any l’he vist molt complet”, va destacar. No tothom pensa igual. Emili Asenso, de Santa Coloma, que va acudir amb els seus fills i nebots, va assegurar que aquesta edició “és pitjor que l’any passat”, ja que té “la sensació que hi ha menys coses”.

El saló és un reclam tant per als de andorrans com per als turistes. Carla Vidal, de Vilanova i la Geltrú, va anar-hi acompanyada del marit i els fills, una nena de 7 anys i un nen de 4. “És molt bona opció si vens a fer vacances en família perquè després d’esquiar no saps què fer i mirar botigues és avorrit”, va afirmar. Entre totes les activitats, la preferida dels seus fills van ser els inflables “perquè els donen la possibilitat de treure adrenalina”.

Una altra de les novetats, segons Torres, és que aquest any el saló compta cada dia amb un espectacle diferent que va des de funcions de màgia fins a titelles o pallassos.

UN 90% D'OCUPACIÓ HOTELERA A ENCAMP

El cònsol major d’Encamp, Jordi Tor­res, va manifestar ahir que els hotels de la parròquia tenen una ocupació “del 90% des del 27 de desembre fins abans de Reis”. En aquest context, va destacar que “la parròquia està plena” de gent, i malgrat que el reclam no és el Saló de la infància i la joventut –“són altres factors, que fan que tinguem el país ple en aquestes dates”, va evidenciar– la corporació sí que espera que l’afluència turística faci incrementar el nombre de visitants. El cònsol va assenyalar que l’ocupació és semblant a altres llocs, ja que “Andorra es mou en aquestes xifres d’entre el 80% i el 100% a la majoria d’hotels”.

tracking