Torres espera fer un pas important pel vial lauredià aquest mandat

El ministre d’Ordenament Territorial assegura que el projecte “és prioritari” i quan hi hagi disponibilitat pressupostària es farà

El ministre d'Ordenament Territorial, Jordi Torres.M.T. / ANA

Creat:

Actualitzat:

Jordi Torres va assegurar ahir que “no és de cap manera cert” que el Govern hagi aparcat el vial de Sant Julià en resposta a les crítiques d’Unió Laurediana (UL) quan afirmava que temia que les dues fases pendents no es faran. El titular d’Ordenament Territorial va assenyalar que per a l’executiu “és un projecte prioritari, però l’import és molt important i si en tenim la possibilitat intentarem fer-ho”, i tot i que no va especificar cap data respecte quan es podria començar a treballar en la variant va indicar que “no descarto que abans d’acabar la legislatura es pogués fer un pas important per tirar-lo endavant”.

El ministre va insistir, en una entrevista a COPE Andorra-AD Ràdio, que la finalització de la desviació laurediana “està en la cartera de Govern i que s’haurà de fer tard o d’hora”, i va tornar a apel·lar a la impossibilitat d’afrontar els 30 milions d’euros d’inversió que representa. Torres va remarcar la importància del vial “com una de les obres en infraestructures més importants de les que hi ha”, i va recordar que aquest any al pressupost s’ha treballat “reduint la inversió en car­retera i augmentant-la en edificis públics per buscar una miqueta més de valor afegit a les obres que fa el Govern”. I va precisar que de millores a la xarxa viària se n’han fet moltes, “i una de les que queda pendent és la del vial de Sant Julià, i seria la manera de culminar les obres tan importants que hem fet en carreteres”.

El ministre també va defensar la supressió dels girs a l’esquerra a la General 1, criticada per UL, pèrquè “és la via amb més intensitat de trànsit de tot el país”, i des de la taula de mobilitat es va decidir habilitar dos carrils de pujada i dos de baixada “perquè hi hagués més fluïdesa i per la seguretat, perquè aquests girs produïen certs problemes”. Torres va destacar que la mesura “està funcionant molt bé” i que sap que “és una decisió polèmica, i assumeixo el desgast perquè no era fàcil, perquè s’ha tret el gir a tots els centres comercials”.

tracking