La reforma de l'avinguda Meritxell es farà a partir del maig en dues fases

El disseny del projecte dependrà de l’horari de tancament, del tipus de paviment i ha d’anar en sintonia amb The Cloud

La reforma de l'avinguda Meritxell es farà a partir del maig en dues fasesXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La reforma d’embelliment de l’avinguda Meritxell és el projecte prioritari per al comú de la capital durant l’exercici vinent, “perquè és el motor de la parròquia i diria que el motor del país, el centre comercial més important”. És el plantejament de la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, per destacar el protagonisme que les obres de l’eix tindran en el pressupost del 2017, en el qual tampoc es desatendran, puntualitza, “altres necessitats de la parròquia, altres voravies i altres zones que necessiten enllumenat”, i si la disponibilitat econòmica permet complir la previsió de la corporació els treballs s’iniciaran al maig i es faran en dues fases.

Etiquetes:

Marsol assenyala que “el pressupost manarà”, però la idea és treballar pels dos costats, part alta i part baixa, “perquè no volem que una zona quedi encara més perjudicada respecte a l’altra”, de manera que es tractaria de fer una primera fase “pels dos costats i després anar-nos ajuntant, els tècnics ens ho diran”, comenta en una entrevista a COPE Andor­ra-AD Ràdio. La cònsol explica que l’execució de les obres dependrà una mica del projecte que s’acabi dissenyant, però la previsió és “si tot va bé començar-les al maig, treballar maig i juny fins i tot al juliol, tot i que el juliol aquest any ha estat bo per al turisme, però maig i juny és una època més fluixa i bona per treballar”. La segona fase es faria de cara a la tardor, “a mitjan setembre i l’octubre, tot i que aquest any ha estat un bon mes i hi ha hagut molta afluència, i fins a mitjan novembre, però si tenim ponts com aquest Tots Sants que hi ha hagut molta afluència hem de vigilar molt”, comenta la mandatària, que espera fer els treballs el 2018 i si el pressupost no dóna per a tot, fer la pavimentació i més endavant l’enllumenat.

MÉS D’UN MILIÓ D’EUROS

El comú situa el cost de la reforma per sobre del milió d’euros tot i que Conxita Marsol reitera que “fins que no tinguem el pressupost tancat i la idea del projecte encara és una mica aviat per dir fins on podrem arribar en l’embelliment”. El disseny de l’eix és precisament el primer que s’abordarà. La majoria comunal ja “tenim les idees de com volem l’avinguda Meritxell”, destaca la cònsol, que afegeix que es transmetran als arquitectes que hagin de fer el projecte. La base de la proposta serà el treball que els serveis tècnics comunals han fet ja més “varis factors que hem de decidir”, especifica la mandatària.

TANCAMENT TOTAL O PARCIAL

El primer és si es manté el tall al trànsit dotze a dotze “perquè això representarà que durant unes hores seguiran passant cotxes i l’embelliment serà diferent de si tanquem tot el dia”, apunta, alhora que manifesta que l’horari de tancament limitat “funciona, no hem tingut cap queixa i entre els comerciants ningú exigeix el tancament total, hi ha diferents versions i el comú haurà de prendre la decisió”, de la qual no avança cap preferència personal.

Marsol ressalta que les obres són d’embelliment superficial, no afecten el soterrani, i això dóna més marge de temps, i precisa que un element que preocupa és que el sistema d’enquitranament que està posat “està arrasat amb els comerços i si volem posar un altre tipus de paviment l’haurem de rebaixar molt i s’ha de valorar i parlar amb els comerciants”. Així, assegura la cònsol major que l’operativa dels treballs difereix molt si es tracta de treure quitrà per tornar a posar un material prim a sobre o si “volem un material de 15 a 20 centímetres, ja que el rebaix serà important i pot ser que allargui les obres i la pols i tot, i pot ser més complicat”, i afegeix que si la feina dura molts dies “els comerços se’n ressentiran i s’ha de vigilar una mica”.

El tercer factor a considerar és si la reforma es fa en sintonia amb Escaldes. “Jo penso que cadascú tenim la nostra personalitat però és veritat que hi pot haver alguns punts de mínima continuïtat, perquè és cert que els turistes especialment no entenen de límits parroquials”, valora Marsol, que afirma que amb la parròquia veïna, que també té previst embellir Vivand, comparteixen el plantejament “d’intentar fer el projecte una mica conjunt sense que sigui un projecte igual”. I subratlla que a la capital “tenim molt clar com ho volem i el que hem parlat amb els nostres comerciants, però no treu que hi pugui haver punts en comú”.

A més, recorda que s’ha de construir The Cloud amb la plaça que sufraga el comú “i volem que l’embelliment tingui una mica de seguiment d’aquesta zona, i això també condicionarà el projecte”, que vol tenir definit en un mes.

tracking