El comú augmentarà la inversió i tancarà el 2017 amb dèficit zero

Usarà 929.000 euros de romanents de tresoreria per tancar sense pèrdues

El comú augmentarà la inversió i tancarà el 2017 amb dèficit zero

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Dos milions, cent-mil euros. Aquests són els diners que el comú d’Ordino preveu gastar l’any que ve en el capítol d’inversions. Xifra que incrementa en gairebé un 75% el que està previst emprar en inversions en l’actual exercici, que és d’1,2 milions. La corporació usarà la major part d’aquests diners en la segona fase de la reforma de les escoles velles d’Ordino (952.000 euros), en la implementació de la xarxa de calors per abastir diversos edificis comunals (315.000) i en la reforma del centre esportiu (225.000). Així s’indica en el pressupost per al 2017 que ahir es va aprovar en sessió de comú, uns comptes que preveuen acabar l’exercici amb dèficit zero. I passarà malgrat que el resultat de gestió serà de 929.656 euros en negatiu. El comú traurà dels romanents de tresoreria aquesta quantitat per evitar les pèrdues.

Etiquetes:

I el dèficit serà zero, tot i que un any més l’estació d’Arcalís és un llast per quadrar els comptes comunals. La partida per a Secnoa serà d’1,5 milions, xifra en què s’inclou els 850.000 euros que hauria de pagar el 2016 l’estació per concepte de cànon i que un cop més serà condonat pel comú. “Arcalís i Secnoa fan un retorn molt important a la parròquia, i aquests diners a mi no em dolen i a aquest comú tampoc”, va dir la consellera de Finances, Maria del Mar Coma.

El fet que el pressupost contempli més despeses que ingressos va portar la minoria a abstenir-se a l’hora de votar-lo. “Una parròquia que rep 6,6 milions d’euros en transferències del Govern hauria de poder assumir les inversions i despeses en general”, va argumentar la consellera liberal, Eva Choy, que també va criticar la transferència a Secnoa.

Quant l’endeutament del comú, l’objectiu és retornar un milió d’euros cada any i acabar el mandat devent uns 12,5 milions d’euros. Finalment serà de 17,5 al sumar-hi el de Secnoa.

tracking