El comú desplega catorze operaris per fer la campanya de la treta de neu

Es reparteixen 4.000 díptics i 500 rasquetes per informar i conscienciar els ciutadans

El comú desplega catorze operaris per fer la campanya de la treta de neu

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ordino va presentar ahir la campanya de la treta de neu 2016-2017. Samuel Duró, conseller de Manteniment, Serveis i Circulació, va explicar que el comú disposarà d’un total de 14 operaris per combatre els efectes adversos de les nevades i per netejar les voravies. També va comentar que s’havien distribuït 15 contenidors de sal per combatre el glaç al llarg de la parròquia, i va recordar que els propietaris d’habitatges tenen l’obligació de treure la neu i el glaç amuntegats a les teulades i d’ajudar a mantenir neta la vorera en la part que correspon al seu domicili o propietat.

Etiquetes:

La corporació va activar una campanya informativa per primera vegada a la parròquia amb l’objectiu de donar a conèixer tots els estris dels quals disposa per facilitar l’extracció de la neu i per conscienciar. Per fer arribar aquest missatge va elaborar 4.000 díptics informatius i 500 rasquetes per treure el glaç dels para­brises.

La despesa total que efectuarà el comú per a la campanya és de 15.000 euros, encara que aquesta quantitat es podria elevar fins als 40.000 si es requerís l’ajuda d’una empresa externa a conseqüència de les possibles complicacions. Una qüestió que encara es desconeix perquè, tal com va argumentar Duró, “no es pot preveure si nevarà molt o poc”, ja que “fluctua cada any”. També va apuntar que aquesta temporada el dispositiu de la treta de neu s’havia activat abans. “Normalment començàvem a partir del 15 de novembre però aquest any s’ha avançat”.

Gemma Riba, cònsol menor d’Ordino, va informar que els telèfons per als ciutadans en cas d’emergència són el 163 o el 112. A més a més, va recordar que la treta de neu “és un tema que exigeix la col·laboració de tots; dels serveis del Govern, el comú i el ciutadans”. De fet, va subratllar que la bona planificació era molt important, perquè “quan hi ha les grans nevades tothom necessita ajuda al mateix temps i és quan el servei es desborda”.

tracking