reportatge

Cants de vida

Un total de set corals d’Andorra i Catalunya es van reunir al Centre de Congressos per cantar i obrir vies d’intercanvi entre elles i promoure la cultura andorrana.

Cants de vidaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

l Centre de Congressos d’Andorra la Vella es va vestir ahir a la tarda amb les millors gales per rebre un auditori que, a més d’escoltar va compondre l’espectacle. En total, durant més de dues hores, set grups diferents de corals d’arreu de Catalunya i d’Andorra –la de la Casa Pairal d’Andorra la Vella, la de Lòria i la de Les Orenetes, de la Massana– van desfilar per l’escenari amb tota la il·lusió i l’elegància que l’ocasió requeria. Una diada feta i viscuda pels grups de cantants més sèniors, en què les havaneres van ressonar amb tanta força que van transportar el Principat, plujós i fred, a la calidesa del Mediterrani.

També es van sentir sardanes, cançons populars, vals, sonors aplaudiments i algun gran clàssic com Hallelujah de Leonard Cohen. Va destacar l’actuació del director i acordionista Frederic Monasor, de l’agrupació Amics de l’Acordió de Sabadell, un dels grups més nombrosos. Finalment, tots els participants es van agermanar i van clausurar la vetllada al cant uníson de Bonica Andorra.

Al voltant de 200 persones van assistir a la cita, organitzada per l’àrea de Gent Gran Activa del departament de Social del comú de la capital a petició de la coral de la Casa Pairal, amb l’objectiu d’obrir vies d’intercanvi amb altres formacions. Cada grup va engalanar-se d’una determinada manera per distingir-se dels altres, però el col·lectiu masculí va ser més clàssic que el femení: amb vestit de negre rigorós, les úniques llicències que van permetre’s van ser escollir corbata o llacet.

tracking