Les obres al pont del Madriu permetran millor accés a la vall

El comú ja ha començat els treballs per fer una estructura provisional i poder enderrocar l’actual i fer-ne una de nova

Les obres al pont del Madriu permetran millor accés a la vallFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els treballs per construir el nou pont del Madriu ja estan en marxa. Des de fa uns 15 dies els operaris treballen per adequar un pont provisional que, seguint el projecte previst, ha de permetre el pas cap a la Plana un cop s’enderroqui l’estructura actual. El cònsol menor de la parròquia, Marc Calvet, va explicar que aprofitant aquestes obres la voluntat de la corporació és millorar, també, l’entrada a la vall del Madriu. Així, va indicar que un cop estigui enllestit el nou pont “aprofitarem per millorar l’accés a la vall. És un tema en què estem treballant perquè volem que tota la zona quedi arreglada”.

Etiquetes:

Calvet va exposar que una de les coses que tenen clares és que es vol posar un senyal gros per indicar l’accés a la vall i “deixar-ho més endreçat”. És per aquest motiu que el mandatari escaldenc va explicar que s’està treballant per si és possible poder disposar d’una parcel·la on habilitar un aparcament. I és que s’és conscient que és una de les mancances de la zona i d’aquesta manera s’evitarà que els vehicles quedin aparcats al voral de la carretera, com passa actualment. Amb tot, es tracta d’un projecte embrionari, que tot just s’està estudiant i que no es tiraria endavant –si es pot aconseguir l’acord– fins que el nou pont que donarà accés, també, a la urbanització de la Plana estigui enllestit.

Terminis

Totes aquestes millores, però, no seran immediates. Marc Calvet va indicar que les obres de construcció del nou pont tenen un termini d’execució d’uns sis mesos, però va afegir que és probable que es puguin allargar. I és que els treballs també implicaran que s’hagi de canviar un tub de Capesa que ha de servir per fer la connexió dels dos dipòsits i, per tant, “volem prioritzar al màxim la seguretat”. Així doncs, no es descarta que en algun moment es puguin aturar i per tant hi pugui haver algun retard. “Això no ens preocupa. En aquest cas no ens fixem tant en la rapidesa de dur a terme els treballs, sinó que prioritzem la seguretat per sobre de tot”, va remarcar.

Així, les properes setmanes se seguirà amb les obres que han de permetre habilitar un pont provisional perquè hi passi el trànsit quan es comenci a desmuntar l’actual pont del Madriu. Un cop la nova estructura estigui enllestida, la passarel·la provisional es retirarà. Cal recordar que el comú va decidir l’any passat fer una inversió de 300.000 euros per tirar endavant el projecte. I és que després de rebre un informe del Govern en què s’alertava que el pont estava malmès, la corporació va encarregar un estudi complementari que va determinar que les bigues que sostenen l’estructura tenen el formigó deteriorat a causa de l’exposició a l’aigua del riu i als anys d’ús. “Quan es va fer la urbanització de la zona hi van passar molts camions i les bigues havien arribat al seu límit d’utilització”, va explicar Calvet, de manera que “tocava fer-hi una reparació”. La intervenció, doncs, farà que es disposi d’un nou pont plenament segur i a més que es compleixi amb les alçades mínimes i es pugui habilitar una voravia i s’hi col·loqui una barana, i millorar alhora el pas dels vianants.

De fet, des del primer dia es va alertar de la complexitat del projecte, fet que implicava una inversió més important i un termini d’execució llarg. Així, la proposta es va desenvolupar seguint els requisits determinats que implica qualsevol element arquitectònic que s’ubiqui a la vall del Madriu. És per aquest motiu que l’estructura comptarà amb un revestiment i unes baranes de pedra a més d’una plataforma lleugera que no causi un gran impacte visual.

Retard

Les obres de construcció del nou pont del Madriu havien de començar l’estiu del 2015, però l’esllavissada que es va produir al camp de Claror a causa de les pluges i els posteriors treballs per garantir el subministrament d’aigua a la parròquia mitjançant la construcció d’un nou dipòsit les van endarrerir. Calvet va recordar que es va decidir prioritzar la construcció del dipòsit, mentre que es va decidir retardar el pont fins a aquest any.

Les obres al pont del Madriu permetran millor accés a la vall

tracking