El comú acomiada un funcionari per faltar de manera reiterada a la feina

La cònsol diu que la situació feia dos anys que es repetia i que mai se li havia obert un expedient

El comú acomiada un funcionari per faltar de manera reiterada a la feinaANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comú d’Andorra la Vella va informar ahir de l’acomiadament d’un funcionari per uns fets que es consideren “una falta molt greu”. Arran d’una pregunta del conseller de la minoria de Liberals+Cd’i, Jordi Minguillón, la cònsol major, Conxita Marsol, va explicar que es tractava d’un cas “d’absència continuada i constant al comú”. Va indicar que la situació feia ja un parell d’anys que s’arrossegava i que era un empleat que “es presentava una setmana i després tornava a faltar”. De fet, va exposar que en reiterades ocasions havia faltat més dies dels 3 que preveu la llei i que en cap cas ho havia justificat. “No ha estat una vegada, sinó moltes”, va concloure.

Etiquetes:

Posteriorment, en declaracions a la premsa, va manifestar que malgrat que les absències ja s’havien detectat dos anys abans, tan sols “se li havien fet notificacions, però no se li havia obert cap expedient”. “Era una altra manera de funcionar”, va indicar en referència a la corporació anterior. En aquest sentit va precisar que “nosaltres entenem que la legalitat s’ha de complir perquè si no perjudica el servei i els companys”. Segons la cònsol major, si l’absentisme “es repeteix diverses vegades no és puntual. Hem de ser seriosos, són funcionaris públics i han d’estar al seu lloc quan toca”, va asseverar.

Inversions

En el consell de comú d’ahir també es va aprovar una redistribució pressupostària per 674.000 euros que ha de permetre dur a terme diferents projectes d’inversió que inicialment no s’havien previst. Aquests canvis es poden fer, segons va detallar la cònsol, perquè finalment hi ha algunes partides que no s’executaran o perquè han sobrat diners d’altres partides que s’havien previst més elevades, però que un cop adjudicades les obres han tingut un cost inferior. Entre els més destacats es destinaran 200.000 euros en la construcció d’una escala d’emergència a casa comuna, 155.000 per renovar vehicles, 58.000 en la reparació dels lavabos del Parc Central o 50.000 euros a millores a la façana del centre cultural La Llacuna. La consellera del PS, Dolors Carmona, es va mostrar “preocupada perquè no sabem què s’haurà deixat de fer. Sembla que no és res important, però no en tenim la certesa”. De la seva banda, Minguillón va mostrar-se comprensiu pel fet que “quan et trobes amb la realitat t’adones que hi ha coses més importants”, però va apuntar que “pel que es veu fan les obres que llueixen més”.

D’altra banda també es va informar que finalment s’ha declarat desert bona part del concurs convocat per adquirir nou enllumenat de Nadal. Només es compraran elements per a les zones comercials (avinguda Meritxell, carrer Riberaygua i travesseres i Fener Bulevard). Això fa que el cost s’hagi reduït de 220.000 euros a 140.300 euros anuals durant quatre anys. Marsol va admetre que el concurs que van convocar va ser “precipitat”, fet que ha impedit que s’hi presentessin moltes empreses i s’ha preferit només adjudicar “el necessari” i l’any que ve, amb més temps definir “millor el que volem”.

MARSOL DESTACA "LA TRANSPARÈNCIA" AMB ELS EXPOSITORS

La cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, va voler destacar ahir “la transparència” de la corporació amb els imprevistos i retards a què s’ha hagut de fer front durant el muntatge de la fira. Marsol va assegurar que “la gent està contenta” i que “la transparència ha estat important”. I és que des del primer moment que es van detectar els problemes amb l’arribada del material es va convocar una reunió amb els expositors per informar-los de la situació. La cònsol es va mostrar convençuda que avui el recinte obriria “amb normalitat”.

Els consellers de la minoria es van mostrar comprensius amb la situació. Jordi Minguillón va indicar que “cada any es va amb presses i a última hora”, ja que es tracta d’una instal·lació que no està muntada al país de manera permanent. Així va indicar que “totes les garanties que es puguin agafar són benvigudes, però això no vol dir que no es pateixi”. La consellera del PS, Lídia Samarra, va recordar que “han estat problemes del proveïdor, que tenia un contracte amb el comú i no ha complert els terminis per problemes financers que no permetien que arribés la carpa. Amb tot, va destacar que finalment “hem tingut sort i esperem que no torni a passar”.

tracking