ordino

Un camí des del Lloser a Sornàs per evitar envair la carretera

El Govern i el comú signen un conveni per habilitar un tram que inclou la construcció d’una passarel·la al costat del riu i un mirador

Un camí des del Lloser a Sornàs per evitar envair la carreteraFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern i el comú d’Ordino han fet un pas més perquè es pugui anar del centre urbà del país fins al Parc Natural de Sorteny a peu resseguint el camí ral, de 21 quilòmetres de llargada. La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, i el cònsol major d’Ordino, Josep Àngel Mortés, van signar ahir el conveni que formalitza l’arranjament del camí que enllaçarà el Lloser amb Sornàs. El tram que s’ha licitat inclourà la construcció d’una passarel·la de fusta al costat del riu que connectarà amb un camí de 2,5 metres –apte per a vianants i bicicletes– que anirà des de l’església de Santa Bàrbara fins a la rotonda de Sornàs. D’aquesta manera, no caldrà envair la carretera General 3 i es podrà seguir caminant per la vora del riu. A més, a la part alta del Prat de la Farga s’hi farà un mirador amb vistes al poble d’Ordino.

Etiquetes:

Segons va detallar el director general de Medi Ambient, Marc Rossell, el tram arranjat, de 500 metres de llargada, “hauria d’estar en ple funcionament” la primavera que ve. A més, va remarcar que l’actuació “permet eliminar tot un tram molt important de carretera que passa per allà” allargant el camí. En la mateixa línia, Calvó va destacar que aquest tros és “el més important” de tot el traçat, ja que “fa que els vianants no hagin de passar per la carretera”. Segons es desprèn del conveni subscrit ahir, l’executiu es farà càrrec del traçat del camí i la contractació de l’obra, mentre que el comú s’ocuparà del manteniment, de manera que haurà d’inscriure el camí al pla d’urbanisme.

Fins al 2019

Calvó va evitar concretar quan podria finalitzar-se la millora del camí ral des de la capital fins al parc natural de Sorteny, ja que segons va indicar depèn del pla sectorial d’infraestructures que estarà acabat a principi del 2017. Amb tot, va avançar que l’any que ve hi ha prevista una partida i que per tant es realitzaran més actuacions. Per tot plegat, va dir, “esperem tenir acabat l’enllaç abans de finalitzar el mandat”. A més, va exposar que fa uns cinc anys es van iniciar les obres a la Massana i ara es farà el tram que connecta la sortida del poble amb Ordino.

Arribar a la Coma del Forat

Per altra banda, Mortés va evidenciar la voluntat de “recuperar els trams que es pugui perquè el camí sigui una realitat”, i va explicar que els camins que es faran “quedaran reflectits a la revisió del pla d’urbanisme” que està duent a terme ara la corporació. Així, va revelar que la intenció és que el camí ral arribi al parc natural de Sorteny “a curt termini”, tot i subratllar que depèn de les negociacions amb els propietaris i el pressupost del Govern. I “més endavant”, va recalcar, s’arribarà fins a la Coma del forat.

Pel que fa als contactes amb els propietaris, va posar de manifest que “el comú està en negociacions amb ells per poder tancar un altre tram important, de Sornàs a la Cortinada”, i va assenyalar que la part de la Cortinada al Ser­rat “és dels més ben conservats i un dels que hi ha més afluència de gent”. Un cop “desbloquejats” els terrenys es farà el projecte per al proper tros, segons Calvó. Finalment, Rossell va concloure que “Ordino ha apostat des de fa molts anys pel camí ral i el que es pretén és millorar la connectivitat i anar enllaçant tots els trams de camins” fins a arribar al parc natural de Sorteny.

tracking