Caldea confia superar la previsió i assolir els 400.000 visitants enguany

El termolúdic tanca el mes de setembre superant els 22.000 clients i incrementa un 2,5% els ingressos respecte el 2015

Caldea confia superar la previsió i assolir els 400.000 visitants enguanyFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Caldea-Inúu va celebrar dijous al vespre un consell d’administració en el qual es va aprofitar per fer balanç dels mesos d’estiu. Segons es va explicar des del termolúdic, les xifres de freqüentació han estat molt positives (si bé el setembre s’ha quedat una mica per sota que el de l’any passat) i per tant es confia que es pugui tancar l’any superant les previsions de freqüentació i assolint els 400.000 visitants. Cal tenir present que en les previsions que es van presentar en la darrera assemblea general ordinària s’indicava que el 2016 es podria tancar superant els 350.000 visitants i que no seria fins al 2017 quan es fregarien els 400.000 clients.

Etiquetes:

Així doncs, fins al 29 de setembre s’havien registrat 21.839 visitants, 3.509 a Inúu i 18.330 a Caldea. S’esperava tancar el mes superant els 22.000 visitants. Els responsables de la Semtee consideren que el fet que sigui una mica inferior a la de l’any passat es pot atribuir al fet que el 2015 van coincidir dos ponts en aquest mes, per l’11 de Setembre i per la Mercè, festius que enguany no hi han sigut. No obstant això, els ingressos han crescut un 2,5% respecte d’ara fa un any per la revisió de les tarifes, que fan que els preus siguin una mica superiors, i a la contenció en algunes promocions.

Estiu positiu

Des de Caldea es va destacar que el balanç de l’estiu és “positiu”. I és que durant els mesos de juliol i agost es van ingressar 190.400 euros més que el mateix període del 2015, fet que representa un increment del 7%. Pel que fa als visitants, tal com ja s’havia explicat, se’n van registrar 77.000, un 5,4% més que l’any passat. Dels dos mesos, el millor va ser el juliol, mentre que l’agost va ser més fluix. Una situació que s’atribueix al fet que enguany hi ha hagut un cap de setmana menys a l’agost, que ha estat un mes amb bon clima i per tant, les activitats d’interior en surten perjudicades, i al fet que cada vegada es promociona més el juliol i per tant, els mesos d’estiu han quedat més equilibrats.

Cal tenir present que durant els mesos d’estiu el termolúdic ha mantingut una oferta d’espectacles aquàtics nocturns, juntament amb una posada en escena de jocs d’aigua i de llum que es creu que han afavorit la freqüentació. A més, en el mateix període es va participar en diferents activitats culturals, com ara les jornades gastronòmiques, conferències de l’àmbit de la salut i el benestar, classes magistrals esportives o presentacions de llibres, entre d’altres.

I un cop tancada la temporada d’estiu, a Caldea-Inúu tenen els esforços centrats en la tardor. Segons es va indicar s’han previst dues línies d’actuació: accions al país, estant presents en totes aquelles accions comercials i turístiques que es facin des del comú d’Escaldes-Engordany i des d’Andorra Turisme, a més d’actuacions en origen, com és l’inici d’una campanya de televisió a Catalunya per promoure el nou espai infantil, Likids. Així, es preveu que l’octubre sigui bastant fluix, però al novembre hi ha perspectives de millora en relació amb ara fa un any perquè hi ha pont per Tots Sants.

Pel que fa als mesos d’hivern, pròpiament, l’increment important s’espera a partir del 26 de desembre, coincidint plenament amb les vacances de Nadal. En aquest sentit, ja s’ha previst l’estrena de nous espectacles que com va passar a l’estiu, ajudin a rebre visitants.

LIKIDS ARRIBA A 20 INFANTS PER DIA

El nou espai infantil, Likids, registra un bon balanç de funcionament. Durant el primer mes de posada en marxa, l’agost, va acollir l’entrada de 1.700 infants de 3 a 8 anys, dels quals el 25% tenien entre 3 i 4 anys. Des de la Semtee es fa un “bon balanç perquè l’objectiu principal era atraure infants de 3 i 4 anys”. Pel que fa al setembre, hi han anat 480 infants, però cal tenir present que des de l’11 de Setembre l’espai només obre els caps de setmana. Així, registra una mitjana de 20 nens per dia amb pics de fins a 40 nens per dia en caps de setmana. Des del 23 de desembre i fins al 16 d’abril obrirà cada dia.

tracking