La privatització del Centre de Congressos preocupa el Sitca

El sindicat desmenteix Marsol i assegura que a l’equipament hi ha més de quatre empleats que demanaran ser reubicats amb les mateixes condicions

La privatització del Centre de Congressos preocupa el SitcaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’anunci, dimarts passat, de la privatització aquest any mateix del Centre de Congressos de la capital ja ha començat a aixecar temors entre els treballadors de l’espai. Asseguren que desconeixien que la intenció de l’equip de govern era externalitzar-ne la gestió i avisen que pugnaran perquè se’ls garanteixi un lloc de treball similar i amb les mateixes condicions laborals. És per això que el Sindicat del personal del comú (Sitca) ja ha demanat reunir-se amb la cònsol major, Conxita Marsol, per fer-li arribar les seves preocupacions. Segons va explicar ahir el portaveu del sindicat, Jesús Núñez, la notícia –coneguda a través dels mitjans de comunicació– els va agafar “totalment de sorpresa”. “No ens l’esperàvem”, va manifestar Núñez en declaracions al Diari, alhora que va assenyalar que “ens hauria agradat saber-ho amb antelació i parlar-ho abans”. Tot i que no va entrar a valorar la decisió de la majoria d’externalitzar l’explotació del Centre de Congressos a una empresa privada perquè “és una decisió política i no ens hi posem”, Núñez va posar de manifest que “sí que hi tenim alguna cosa a dir en el tema del personal, perquè com a representants dels treballadors la gent ens demana per qüestions que desconei­xíem”.

Etiquetes:

Més gent treballant

En aquest sentit, va desmentir Marsol –que va afirmar que al centre hi ha quatre treballadors i que tots seguiran al comú– i va assegurar que els empleats afectats pel canvi són com a mínim vuit. “Han dit que són quatre persones però hi ha més gent treballant”, assevera, i hi afegeix que encara no poden xifrar les persones que resultaran afectades perquè estan en espera de saber quants departaments s’hauran de tocar en funció de com es faci l’externalització. “No sabem si afectarà altres departaments o només la gestió del centre”, apunta, i deixa clar que “els que estan treballant allà són més de vuit”, però que es dediquen a altres tasques.

Pel que fa a la situació dels treballadors, Núñez va advertir que exigiran que siguin reubicats “a una plaça que estigui d’acord amb les seves aptituds” i amb les actuals condicions laborals. “Mirarem que el canvi no els afecti econòmicament ni tampoc en el tipus de feina”, va reblar, vetllant perquè es mantingui el nivell salarial actual. El representant va reconèixer que la privatització suposarà “un canvi per als treballadors” que “no tenien previst”, però va recalcar que “econòmicament no haurà d’afectar”. Núñez apunta que implica tocar “el futur laboral de les persones” i alerta que “el problema” sorgiria si “volguessin col·locar persones en llocs que no estiguin d’acord amb els seus interessos”.

Amb tot, el portaveu del sindicat té l’esperança que els treballadors del Centre de Congressos siguin reubicats. “Estarem al cas d’això”, avisa, i hi afegeix que “si veiem que hi ha disconformitat per part dels afectats ho farem saber a la corporació”.

De la seva banda, el ministre de Turisme, Francesc Camp, es va pronunciar ahir sobre la possibilitat que el casino s’ubiqui al Centre de Congressos un cop aquest passi a ser gestionat per una companyia privada. Segons Camp, el complex de joc haurà d’establir-se en “un lloc proper a la zona central del país, on hi ha més concentració de visitants”, és a dir, a les parròquies d’Escaldes-Engordany o Andorra la Vella. “No em sembla ni bé ni malament que vagi a un lloc o a l’altre”, va declarar, però va remarcar que “l’important és que es faci ben adaptat al país i que funcioni”. Camp va destacar que la proposta que guanyi el concurs haurà d’especificar quin serà l’emplaçament. “Estarem en espera que es faci el concurs i de quines són les ofertes”, va concloure.

tracking