UL nega una “trencadissa” per la baixa de Manel Torrentallé

S’admet “sorpresa” per la decisió i s’apunta que s’hauria pogut obrir una via de diàleg abans de sortir del partit

UL nega una “trencadissa” per la baixa de Manel TorrentalléArxiu

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El fet que Manel Torrentallé hagi deixat de ser militant d’Unió Laurediana, partit del qual va ser fundador, no ha obert cap esquerda en el si de la formació. Així ho van assegurar fonts del partit consultades per aquest rotatiu que van garantir que “en l’àmbit intern no hi ha desunió”. Es reconeix que, “com a qualsevol partit, hi pot haver gent que critica més i altres que critiquen menys”, però les mateixes fonts van garantir que la “trencadissa no hi és”.

L’excònsol menor de la parròquia va presentar una carta, el passat 12 d’agost, a la direcció del partit anunciant-los la retirada. En el text, qualificava la decisió de “dolorosa” i assegurava que l’havia pres pels esdeveniments que han tingut lloc durant el dar­rer any. I és que al seu entendre, tant durant el mandat com un cop acabat ha rebut crítiques d’altres membres d’UL per la gestió duta a terme al capdavant del comú i que en algun cas, fins i tot, se’ls considera els responsables de la derrota en les darreres eleccions comunals. Unes opinions que no comparteix. Contactat pel Diari, Torrentallé no va voler donar més explicacions i tan sols es va remetre a la carta lliurada a la direcció del partit.

Les fonts consultades, però, no consideren que la situació fos tan tensa. Sobre la manca de suport intern van indicar que “no hi ha hagut cap pacte de rebel·lió” en aquest sentit i van recordar que “quin polític no és criticat?”. D’aquesta manera, van exposar que “quan optes a ser un càrrec públic ja saps que seràs criticat”. Sobre la gestió anterior, sense entrar en gaires detalls, es va assegurar que “s’han fet coses bé i altres no tant. Però no hi ha més”. Amb tot, consideren que abans d’haver presentat la baixa del partit, potser es podria haver optat per intentar “reunir-se amb l’executiva i tractar la qüestió”. Així doncs, van mostrar certa “sorpresa” per la marxa d’un dels membres fundadors i que en la seva trajectòria també havia estat president de l’INAF.

El president d’Unió Laurediana, Carles Verdaguer, va evitar, quan es va conèixer la decisió de Torrentallé, entrar a valorar els arguments de l’excònsol i simplement va manifestar que “ha volgut plegar. És ben lliure de fer el que cregui convenient. A partir d’aquí, cap comentari a fer”. Això sí, va explicar que els membres d’Unió Laurediana tenen previst reunir-se durant el mes de setembre per fer una valoració més àmplia de la situació.

Cal recordar que Manel Tor­rentallé es va presentar a les eleccions comunals del 2012 com a número dos de la llista d’Unió Laurediana, una candidatura que encapçalava Montserrat Gil. El tàndem es va imposar en els comicis però de seguida els van arribar les crítiques per la seva gestió. El parc temàtic de Naturlandia ha estat un dels principals esculls a superar, amb pèrdues constants de diners i havent deixat un deute milionari al comú. D’altra banda, també es van veure esquitxats per l’escàndol dels pagaments no acreditats fets amb targetes de la corporació.

tracking