L'aparcament del Prat Nou només serà per als visitants de Naturlandia

L’espai va entrar en funcionament després de la festa major, és gratuït i compta amb una capacitat de 150 places

L'aparcament del Prat Nou només serà per als visitants de NaturlandiaXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’aparcament del Prat Nou de Sant Julià de Lòria finalment només el podran fer servir els turistes que pugin a Naturlandia. La decisió s’emmarca amb la voluntat del comú de que els visitants del parc passin més estona a la població, segons va explicar fa unes setmanes el cònsol major, Josep Vila.

L’espai es troba davant de l’edifici administratiu comunal, entre l’avinguda Rocafort i l’avinguda Verge de Canòlich, té una extensió de 2.360 metres quadrats i disposa d’unes 150 places. Aquests dies s’està enquitranant i pintant la zona d’aparcament, i s’espera que els treballs estiguin enllestits a finals d’aquesta setmana.

Es va habilitar a finals de juliol coincidint amb la festa major de Sant Julià. D’entrada va ser gratuït i obert a tothom, ja que va servir per descongestionar el trànsit durant durant aquell cap de setmana d’alta afluència de persones pels actes festius. A partir del 9 d’agost, però, ja es va reservar només per als visitants de Naturlandia. Una situació que finalment es mantindrà, després que s’estudiés, i descartés, l’opció que pogués ser de pagament per a la resta de ciutadans.

Autobús

Per facilitar l’accés al parc dels visitants, just al costat del pàrquing s’ha habilitat una parada per a un autobús llançadora que porta els clients cap a les cotes 1.600 i 2.000 del parc. En concret es realitzen cinc trajectes de 10 a 12 del matí, cada 30 minuts. A la tarda també hi ha servei per tornar al municipi. El cònsol major va anunciar la posada en funcionament d’aquesta llançadora durant la festa major per tal que “els cotxes puguin parar a Sant Julià i pujar amb bus” fins al parc, amb la intenció que els visitants fessin més vida al poble, afegint que després comerciants i restauradors també haurien de contribuir a oferir els serveis que busquen els turistes. El servei també és una manera d’atreure visitants i ajudar a reconduir els números del parc.

L’autocar és gratuït per als clients del parc, que també en aquell mateix espai, en una petita caseta de fusta que únicament funciona als matins, poden adquirir les entrades. Aquests dies aquesta taquilla es troba a l’exterior de l’aparcament, mentre no s’acaben les tasques de millora del sòl, però un cop finalitzin es tornarà a ubicar a l’interior del Prat Nou. De fet aquest és el lloc on ja s’havia instal·lat quan a principis de mes es va iniciar aquest nou servei.

tracking