Nou aparcament a l'avinguda del Fener

La corporació encara no sap quan s’enderrocaran les bordes que ocupen actualment el terreny

Nou aparcament a l'avinguda del FenerXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comú d’Escaldes-Engordany referma la voluntat d’habilitar un aparcament al terreny que actualment ocupen unes antigues bordes a l’inici de l’avinguda del Fener. Malgrat que a la darrera sessió de consell de comú des de la majoria es va indicar que encara no estava clar si s’hi faria un pàrquing o una zona d’esbarjo, el cònsol menor de la parròquia, Marc Calvet, va assegurar que “sobretot es destinarà a pàrquing”. Tot i que la voluntat és “aprofitar el sobreample de la voravia i encabir-hi una petita zona amb bancs i arbres”.

Etiquetes:

Cal recordar que aquest nou equipament es construirà coincidint amb la realització de les obres d’embelliment de l’avinguda del Fener, que es preveu que s’iniciaran a mitjan octubre. I precisament, aquests treballs són un dels motius que va exposar el cònsol per defensar el pàrquing. “Mentre durin les obres s’eliminarà tota la zona blava de l’avinguda i, per tant, anirà bé tenir un altre lloc on deixar els vehicles”, va exposar. D’aquesta manera va indicar que com que es tracta d’una parcel·la privada, d’aquí a un temps els propietaris podrien decidir construir-hi “i eliminar un espai d’esbarjo sempre és més traumàtic”.

Amb tot, des de l’administració local encara no se sap quan es podrà habilitar aquest nou espai, ja que estan pendents que els propietaris de les bordes tirin endavant l’enderroc. “Ho fan ells i no sabem quan les enderrocaran”, va afirmar Calvet, que va assegurar que aquest fet en cap cas condicionarà els treballs de reforma de l’avinguda.

Cal recordar que l’enderroc d’aquestes bordes va enfrontar la majoria amb l’oposició socialdemòcrata que considera que d’aquesta manera es perd part del patrimoni cultural del país. Així, la consellera Cèlia Vendrell va acusar DA de tenir “poca sensibilitat” vers el patrimoni, si bé cal tenir clar que es tracta d’edificis que no estan catalogats.

D’altra banda, un altre dels projectes que té en cartera el comú és la construcció d’un aparcament de 600 places a la part alta de la parròquia. El conegut com a aparcament Escalé que s’ubicarà al carrer Mossèn Guillem Adellach. En aquest cas el cònsol menor va manifestar que ja es disposa de la firma de tots els propietaris per tirar endavant el pla parcial. Si tot va com està previst, a la propera sessió de consell de comú es passaria el pla i es calcula que en un termini de mig any o així podria està totalment aprovat i elevat a públic. D’aquesta manera la previsió és que l’enderroc de les construccions actuals i l’inici de les excavacions per habilitar el nou espai es puguin començar a mitjan any que ve. El projecte ha de ser un valor afegit per a la part alta.

Nou aparcament a l'avinguda del Fener

tracking