El comú decidirà al setembre si lloga l'edifici de l'avinguda Santa Coloma

La corporació rebrà a final d’aquest mes els informes tècnics que determinaran si el projecte de nou equipament és assumible o no

El comú decidirà al setembre si lloga l'edifici de l'avinguda Santa ColomaXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comú de la capital decidirà al setembre si lloga o no l’edifici de l’avinguda Santa Coloma per donar-hi un ús i impulsar-hi un “gran projecte” que dinamitzi la zona. La cònsol major, Conxita Marsol, va revelar a la darrera sessió de consell de comú celebrada el 21 de juliol que la majoria comunal estava avaluant nodrir d’activitat l’edifici a través del que va presentar com un “un projecte potent per a Andorra la Vella”.

Etiquetes:

Segons va dir llavors, la decisió final està condicionada a l’anàlisi de les condicions de l’immoble per saber si el comú pot assumir el cost de les reformes i del lloguer. Consultada pel Diari, Marsol va assegurar ahir que els informes tècnics sobre l’edifici es rebran a final d’aquest mes i que la valoració definitiva es farà, per tant, al setembre.

Un nou equipament

Serà el mes que ve, doncs, quan el comú decidirà si lloga tant l’edifici com els espais adjacents i hi tira endavant un nou equipament per als ciutadans de la capital. Actualment aquest edifici de grans dimensions situat a l’avinguda Santa Coloma, número 90-100 –té tres plantes d’uns 1.500 metres quadrats cadascuna– es troba en desús.

Marsol és conscient que aquesta infraestructura requereix una remodelació profunda i que per tant les obres de condicionament interior i exterior serien molt costoses, i és per això que va decidir encarregar un estudi per saber exactament “si som capaços d’assumir les despeses que representa adequar l’edifici”. “Hem de veure ben bé què representa per al comú”, va declarar, si bé va assegurar que ja s’ha reunit amb els propietaris i la resposta ha estat positiva. “La propietat hi està molt interessada i ens està posant moltes facilitats”, de manera que “si podem assumir el cost de l’obra” el projecte tirarà endavant.

És per això que la proposta de sotmetre a estudi el lloguer de l’immoble ja va ser aprovada en la junta de govern celebrada el passat 6 de juliol. “Quan tinguem els informes sobre la valoració definitiva sabrem si és viable llogar-lo”, va reiterar Marsol, i va avançar que els informes tècnics es rebran la setmana que ve o l’altra.

En aquest edifici que pretén llogar el comú s’hi han projectat diferents equipaments al llarg dels anys. Inicialment havia d’acollir un centre amb un cinema multisales i un complex d’oci. Els treballs, però, van quedar aturats, i l’obra a mig fer. Posteriorment també havia d’albergar una macrobotiga de Decathlon però l’empresa va acabar fent-se enrere i, fins i tot, es va estudiar construir-hi el centre de pacients de salut mental.

tracking