El comú rep les 16 càmeres de vigilància que posarà al centre

La corporació local té previst iniciar la instal·lació dels dispositius de seguretat a final d’aquest mes

El comú rep les 16 càmeres de vigilància que posarà al centreFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comú ha rebut aquesta setmana les 16 càmeres que instal·larà al centre de la capital per perseguir les bretolades i destrosses de mobiliari que es puguin produir. Segons va informar el conseller de Medi Ambient i Noves Tecnologies, David Astrié, es tracta de setze càmeres que s’instal·laran a la plaça del Poble i al Parc Central d’aquí a unes dues setmanes, un cop els tècnics del departament hagin enllestit un estudi que encara està en curs. Es tracta del projecte d’instal·lació dels dispositius de videovigilància als dos espais, que són els que concentren el nombre més alt d’actes vandàlics que hi ha a la ciutat. Els treballs es cobriran totalment amb els recursos interns de la corporació, segons va destacar Astrié, que va remarcar que no hi ha dia concret de posada en marxa dels aparells.

Etiquetes:

Tot en el marc d’una prova pilot que costarà 16.000 euros i que si funciona preveu l’adquisició de més màquines per controlar altres zones de la capital.

Regulació del Govern

Paral·lelament, el Govern regularà la videovigilància per tal de poder gravar a la via pública. Com que encara no existeix una regulació nacional, el comú ha elaborat una normativa adaptada en matèria de protecció de dades per fer efectiu l’ús de dispositius de gravació a l’espai públic.

Segons van explicar des de l’executiu, el ministeri d’Afers Socials, Justícia i Interior preveu regular la videovigilància en el marc de la llei de seguretat pública que s’està preparant. El ministeri està treballant actualment en l’elaboració de l’avantprojecte de la llei, el primer esborrany de la qual podria estar llest a final d’any amb la intenció que entri a tràmit parlamentari el 2017.

tracking