Capesa avança en l'estudi per a la recerca de noves captacions d'aigua

La companyia està en fase de revisió i actualització dels informes tècnics per a la cerca de prospeccions subterrànies en cotes altes

Capesa avança en l'estudi per a la recerca de noves captacions d'aiguaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Capesa està estudiant buscar noves captacions d’aigua però evita fixar un calendari i afirma que no és una actuació prioritària. Després que la companyia d’aigües comunal finalitzés el 15 de juliol passat la instal·lació de la coberta del tercer dipòsit i que la parròquia disposi a partir de l’octubre vinent de 2.500 metres cúbics més d’aigua de reserva, ara el full de ruta passa per avançar en l’estudi de noves captacions d’aigua i de la connexió amb la xarxa d’Andorra la Vella. Unes mesures que juntament amb la millora de l’autonomia que proporcionen les cisternes han de permetre acabar amb els problemes d’aigua de la par­ròquia.

Etiquetes:

Actualment s’està en fase d’estudi de les dues solucions i, concretament, s’estan revisant els estudis hidrogeològics per buscar noves captacions subterrànies. Segons va explicar el president de Capesa, Eduard López Mirmi, la companyia està buscant prospeccions subterrànies i revisant els estudis que va fer un geòleg que està en contacte amb l’enginyer de Capesa per posar fil a l’agulla. “Estem actualitzant els estudis i veient què es pot fer de forma rendible, pràctica i funcional”, va afirmar López Mirmi.

López insisteix en la importància d’haver complert amb el propòsit de passar de tenir 800 metres cúbics d’aigua de reserva a tenir-ne 5.000 més gràcies a les dues cisternes noves que s’han construït a la carretera de la Plana, i en aquest sentit assegura que la cerca de noves fonts de subministrament i l’embrancament amb la xarxa d’aigües de la capital “no són prioritaris”. Amb tot, deixa clar que l’estudi “està en marxa” i “ho tirarem endavant”.

En concret, la companyia se centra a buscar captacions subter­rànies en cotes altes perquè tinguin “més garanties de salubritat” i no s’hauran de tractar “tan agressivament”. Per això han encarregat estudis hidrogeològics que ara s’ha de veure si tenen “un mínim de garanties d’èxit”.

Connexió “delicadíssima”

Pel que fa a la connexió d’aigües entre parròquies, López posa de manifest que és posterior a buscar més captacions i destaca les dificultats d’engegar-ho perquè “és delicadíssim”. “S’han de fer moltes coses abans de posar-ho en pràctica”, avisa, i argumenta que s’han d’equilibrar tots aquells paràmetres que són distints entre parròquies i s’haurien d’homologar. És per això que adverteix que un embrancament “no es pot fer a la brava” i alerta dels riscos que tindria. “Tot això s’ha d’estudiar molt bé, i a més s’ha de modernitzar la xarxa”, assenyala. Ara per ara la connexió, que tampoc és “prioritària”, està en fase d’estudi.

tracking