Govern celebra que s'impulsi la reforma de Casa Ribot

La ministra Gelabert diu que està “encantada” que la família propietària vulgui arranjar l’immoble però avisa que cal un projecte de reforma

Govern celebra que s'impulsi la reforma de Casa RibotFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern veu amb bons ulls que el comú d’Escaldes-Engordany s’hagi compromès a facilitar que la família propietària de Casa Ribot pugui rehabilitar l’immoble més antic del país, que té gairebé sis segles. La ministra de Cultura, Olga Gelabert, considera que la família té “les mateixes possibilitats” que fins ara d’aconseguir la subvenció que necessita per a la reforma, però reconeix que la disposició de la corporació pot ajudar-los en el procés. En aquesta línia, insisteix que els propietaris han de presentar un projecte on es detallin les actuacions que cal dur a terme a l’immoble per aconseguir la subvenció del Govern i que és aquí on el comú els pot assistir. “El comú ha dit que els ajudaria, nosaltres analitzarem la demanda que ens fan i a partir d’aquí decidirem”, va dir.

Etiquetes:

La sol·licitud que van presentar l’any passat, de fet, va ser denegada per la manca de projecte, segons va explicar Gelabert, i enguany ja no n’han presentat –el termini finalitzava el 29 de juliol–. Atès que l’objecte de la reforma és una finca privada, la de la subvenció és l’única via possible per aconseguir una intervenció de l’executiu a través d’un ajut econòmic públic. És per això que la ministra va destacar la importància de demanar una subvenció amb una proposta concreta. “L’any passat ens van demanar una subvenció però sense presentar un projecte associat i els recursos econòmics que fan falta. Ens van fer arribar simplement la sol·licitud, en paper d’entrada a tràmit, i els vam dir que necessitàvem un projecte”, va explicar Gelabert.

La ministra va lamentar que aquest any la família propietària no hagi fet cap demanda tot i que els tècnics de Patrimoni els van ajudar el febrer passat. “Es van mirar l’edifici i els van dir les necessitats que tenien i les actuacions més urgents que s’havien de fer, però tot i així no ens han demanat subvenció”, va assenyalar. Tot i així, un dels representants de l’entitat Velles Cases Andorranes, Claude Benet, va dir que espera que l’executiu respongui favorablement. “Les autoritats sembla que s’estan movent i ens han rebut molt bé i esperem que vagi més enllà del fet que sigui una declaració d’intencions”, va dir amb referència al comú després de reunir-se amb la directora d’Urbanisme de la corporació, Ester Cervós, i la cap de Cultura, Anna Garcia. Pel que fa a l’executiu, va remarcar que “ara està per veure com Govern i Patrimoni responen”. “Crec que respondran bé i ho faran. Tenim l’esperança”, va concloure, afegint que també hi ha “bona sintonia” amb la família propietària.

Per fases

Gelabert es va mostrar “encantada” que la família vulgui rehabilitar i inventariar la casa i es va decantar per impulsar “un projecte que podria ser per fases i prioritats”, començant, per exemple, per demanar que s’apuntali l’edifici. “Els ajudarem dins les nostres possibilitats”, va manifestar.

Govern celebra que s'impulsi la reforma de Casa Ribot

tracking