Demografia

Els comuns treballaran per fer reals les dades del cens

Marsol afirma que tothom té voluntat i que se seguirà la línia de la capital

Els comuns treballaran per fer reals les dades del censArxiu

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La disparitat pel que fa a les dades del cens que registren els comuns i les xifres de població estimada amb què treballa Estadística s’han d’anar reduint. Aquest és el compromís dels comuns per als propers anys segons es desprèn de les voluntats expressades en la primera reunió de la comissió, celebrada la setmana passada. Segons va explicar la cònsol major d’Andorra la Vella i presidenta de la comissió, Conxita Marsol, “la línia a seguir serà aquesta”, en referència al fet que la capital va treure un edicte aquesta setmana per reduir de 1.234 persones les estadístiques d’habitants després de comprovar que molt probablement són persones que ja no resideixen a la parròquia.

“Tots tenim la mateixa idea i en tenim les mateixes ganes”, va assegurar, i va afegir que a partir d’ara la qüestió es tractarà en reunió de cònsols i “ho tirarem endavant. La disposició dels altres comuns crec que és la mateixa perquè el 2011 ja ho van fer tots”.

Aquesta primera trobada va servir perquè els nous mandataris es posessin al dia de la tasca feta fins ara i “s’ha parlat que hauríem de mirar que el cens administratiu fos real i d’acord amb el nombre d’habitants”. En aquest sentit, va indicar que la diferència entre la població estimada i la registrada, es situa, actualment en un 6%.

Precisament durant els primers cinc mesos de l’any el cens de les parròquies s’ha incrementat de forma generalitzada. La Massana ha guanyat 151 habitants, Andor­ra la Vella, 116, Sant Julià, 70, Ordino, 35, mentre que Escaldes-Engordany tan sols ha crescut de nou persones.

tracking