Creat:

Actualitzat:

El 23 de febrer passat es va inaugurar oficialment la planta de cogeneració de Soldeu. Una planta que va iniciar el seu funcionament el passat mes de desembre i que ja dona servei al 70% dels seus clients potencials. La posada en marxa d’aquesta planta suposa un pas decisiu de cara al desenvolupament d’un model energètic sostenible per al nostre país i pel qual apostem fermament.

Aquest model, fruit del treball fet amb tots els sectors implicats, queda recollit en el Llibre Blanc de l’Energia del 2012 que estableix el conjunt d’accions i prioritats per tal de tirar endavant una aposta que busca una major optimització del consum d’energia, una major diversificació de les seves fonts, un major protagonisme de les fonts renovables i la reducció de la dependència exterior, que actualment se situa en el 85%.

La planta de cogeneració utilitza com a combustible el gas natural, una font molt més neta i eficient, per a la generació d’energia tèrmica per proveir aigua calenta i calefacció als grans consumidors (hotels) de la zona de Soldeu i Incles, que l’ús majoritari actual del gasoil. Aquest model centralitzat de generació de calor és molt més eficient que l’ús de calderes individuals, a banda de ser molt més segur, i evita també possibles fuites de gasoil al medi, cosa que es tradueix en un estalvi per als seus usuaris, ja que no s’han d’encarregar d’aquests manteniments. L’altre gran avantatge és que alhora que genera calor, també genera energia elèctrica que s’introdueix a la xarxa per abastir la població. Màxima eficiència.

La posada en marxa d’aquesta planta és una primera pedra d’aquesta gran aposta i situa FEDA com a motor per liderar el canvi de model energètic del nostre país, canvi que ha de comptar també amb la participació del sector privat per poder assolir tots els objectius marcats. Un canvi de model que també es veu acompanyat per la recent apertura d’una minicentral hidroelèctrica a Arcalís a la qual, en breu, seguiran altres arreu del nostre país, i per l’aposta valenta i decidida tant amb el pla Renova per a l’eficiència energètica dels edificis, com el pla Engega de foment del vehicle elèctric, plans que any rere any han anat augmentant la seva dotació pressupostària i que aquest any 2017 no és una excepció.

tracking