Foc i lloc

Toca entendre's

Darrerament, el nostre parlament es converteix en un tribunal en el si del qual es pot exercir el paper de jutge

Creat:

Actualitzat:

He de reconèixer que entenc el desinterès de la gent per seguir l’actualitat política, en general, i les sessions del Consell General, en concret. L’empobriment que està adoptant des de fa mesos l’acció política de determinats partits i, de retruc, el seu discurs, ha arribat darrerament a límits que de ben segur deceben profundament les persones, i, principalment aquelles que, religiosament, acudeixen a les urnes fent un acte de confiança en un projecte i sobretot en unes persones.

Sembla que, darrerament, el nostre parlament es converteix en un tribunal en el si del qual es pot exercir el paper de jutge i erigir-se com a baluard de la moral i la rectitud.

Estem caminant cap a la política espectacle. Només cal mirar de l’altre costat de les nostres fronteres per comprovar els estralls que genera aquesta manera de fer. Quan els membres d’un parlament opten per l’estratègia de la desqualificació sistemàtica, el resultat esdevé un pobre espectacle que posa traves al bon desenvolupament del que hauria de ser l’essencial: la defensa del país.

Aquests darrers temps, recordo dos companys que ens han deixat, ambdós companys de comú: la Conxita Mora i el Joan Alias, fruit d’una candidatura de pacte provenint de dos partits diferents, el Joan, que tenia la responsabilitat de les finances, i la Conxita, cònsol molt al damunt d’aquest tema, van dur a terme, mitjançant l’entesa i el raonament, una tasca encomiable en aquest sentit. Perquè el que importava per sobre de tot era tirar endavant la casa comuna: avançar pel bé de tots, que és el que toca.

La raó ha d’imperar per sobre de les estratègies i de les baralles, cal oposar idees, maneres de fer, imaginació.

No cal dir que la política –art del pacte– es basa a entendre’s, dialogar, i si no ho fem, ens acabem barallant i reculant, i això val per a les persones, per als partits i sobretot per a la societat.

Toca donar solucions als reptes que ens planteja el futur i això passa per fer la feina que s’ha encomanat: legislar per millorar la qualitat de vida de les persones que viuen i treballen a Andorra.

tracking