justícia

Els avis de Callaueta seran desnonats del pis aquest matí

El Superior no admet la revisió del cas i la saig té previst executar l’odre aquest matí

La part del testament que es refereix a l'usdefruit.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La sala civil del Tribunal Superior va comunicar ahir que no admet la demanda de revisió que havia reclamat l’advocat d’Isabel Ruiz i, per tant, avui està prevista l’execució de l’ordre del batlle de fer fora del seu domicili la dona i el seu germà Antonio, de 74 i 71 anys, respectivament.

L’advocat confiava en una resolució favorable, ja que va presentar com a prova el testament del propietari difunt de l’edifici, on es diu que deixa a la seva esposa l’usdefruit de l’edifici i, per tant, el fill, que va demanar el desnonament, no té legitimitat per fer-ho, segons va defensar Emili Campos.

El Tribunal Superior argumenta que s’està actuant en abús de dret i que l’anterior resolució té valor de cosa jutjada. Si no hi ha cap sorpresa de darrera hora els dos padrins hauran d’abandonar l’habitatge on han viscut els darrers 40 anys i ocupar el pis que els havia ofert el ministeri d’Afers Socials, a Santa Coloma.

El lletrat no va amagar ahir la desolació pel fet que el Superior no hagi volgut ni verificar la prova que, segons ells, és determinant, ja que sosté que deixa sense legitimitat el propietari per haver iniciat aquest procés de desnonament. Campos va afegir que, malgrat els retrets de la sala civil, no disposava d’aquest document a l’inici de la demanda i que no ha estat fins fa pocs dies que va aconseguir una part de testament i més concretament l’apartat on s’exposa que l’esposa del difunt s’hi queda en usdefruit.

La saig Lurdes Alonso té previst presentar-se al domicli de la Isabel i l’Antoni a les 10.30 hores, quan els comunicarà l’ordre del batlle.

Està pendent un recurs al Constitucional, en què es demana que s’acordi urgentment la suspensió dels efectes de la sentència i dels autes, perquè “podrien tenir conseqüències i generar danys i/o perjudicis a la nostra representada i al seu germà de molt difícil reparació”. Campos sol·licita que es reconegui el dret dels recurrents a obtenir una resolució sobre el fons en el tema objecte del present recurs i que s’acordi una indemnització econòmica i la retroacció del procediment al moment en què es van produir aquestes vulneracions. Si el TC no es pronuncia a primera hora d’avui, els dos germans no tindran més opcions que mudar-se.

El Govern es compromet a pagar la fiança i la meitat del lloguer –que és de 1.200 euros, mentre que ara en paguen 350–. La Isabel va acceptar-ho, tot i que Campos va considerar-ho “un intent del Govern per resoldre el cas i evitar un conflicte”.

tracking