Política

El PS vol que l'Institut Nacional de l'Habitatge sigui un observatori adscrit al Consell General

Sobre els motius de la dimissió de Pla, Marta Pujol ha subratllat que era una situació que feia mesos que s’havia fet palesa

Marta Pujol davant l'Institut Nacional de l'Habitatge.PS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Partit Socialdemòcrata ha reclamat al Govern que l’Institut Nacional de l’Habitatge sigui un òrgan adscrit al Consell General, que funcioni com a observatori de l’habitatge que centralitzi la recollida de dades, tractar-lesi establir un índex de preus de referència. La primera seccretària del PS, Marta Pujol, ha destacat aquesta tarda que l’Institut Nacional de l’Habitatge “està pensat ocom una operació de maquillatge o màrqueting polític” que no a un òrgan amb recursos i funcions efectives, més enllà d’assessorar sobre canvis legislatius.

Sobre la recent dimissió del director de l’Institut Nacional de l’Habitatge, Josep Maria Pla, per desavinences amb la ministra d’Habitatge, Conxita Marsol, Pujol ha subratllat que era una situació que feia mesos que s’havia fet palesa i que el ministeri s’hauria de dedicar exclusivament a dissenyar i aplicar mesures per afavorir l’accés a l’habitatge a preu assequible.

Des del PS han anunciat que la seva aposta seria crear una societat pública de gestió i rehabilitació d’habitatges amb diverses fórmules contractuals entre la iniciativa pública i la privada, perquè es puguin posar al mercat de lloguer pisos buits o rehabilitats sempre segons un índex de preus de referència. Els propietaris que posessin els pisos en lloguer sota la gestió d’aquesta societat tindrien garantia de cobament i manteniment dels immobles i amb una àrea específica dedicada als joves.

tracking