Tribunals

Arxiven la causa per corrupció contra l'exalcalde de la Seu

Albert Batalla s’enfrontava a un delicte contra l’administració pública

Batalla, Fierro i Font, davant l'ajuntament.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El jutjat de primera instància i instrucció número 2 de la Seu d’Urgell ha decidit el sobreseïment i l’arxivament de la causa que s’havia obert contra l’exalcalde de la Seu d’Urgell Albert Batalla; contra l’expresident del Consell Comarcal i alhora primer tinent d’alcalde Jesús Fierro, i contra l’extinent d’alcalde de l’ajuntament de la Seu Mireia Font, així com contra altres treballadors de la corporació, per delictes contra l’administració pública, prevaricació, malversació, frau contractual i negociació prohibida amb els funcionaris. La jutgessa considera que no hi ha cap indici de delicte en l’actuació dels polítics arran d’una denúncia anònima entrada l’any 2017 i en la posterior querella de la Fiscalia, que va portar la guàrdia civil a intervenir a l’ajuntament de la capital urgellenca i al Consell Comarcal de l’Alt Urgell fa tot just cinc anys. La jutgessa va arxivar el cas a final del mes de febrer passat i a petició del Ministeri Fiscal, única part acusatòria, després de cinc anys d’instrucció.

Batalla, Fierro i Font, a través d’una nota de premsa, van manifestar la seva satisfacció per l’arxivament del cas contra ells, així com contra la resta de persones investigades, per considerar-lo de “motivació política”, i van demanar als impulsors de “donar la cara i demanar perdó públicament pel patiment que ha suposat aquest procés, no només per a nosaltres, sinó també per a les nostres famílies i entorns”, esmenten en el text. Alhora, van afirmar que el cas ha comportat “el perjudici cap a l’opció política que representàvem”.

Segons s’especifica a la nota de premsa, els fets de la investigació es van originar una setmana abans que se celebrés el referèndum de l’1 d’octubre del 2017, quan una persona anònima va posar una denúncia a anticorrupció. En aquest sentit, els tres exdirigents van expressar que “s’ha demostrat la falsedat de les acusacions”, i van acabar dient que la “política s’ha de fer amb instruments democràtics i no amb mentides i falses denúncies”, detallen a la nota de premsa. Els tres exrepresentants també van voler agrair el suport de les persones que “des del primer moment van creure en la nostra honorabilitat, especialment les nostres famílies, amics, però també el personal d’ambdues institucions, així com de molts ciutadans, que ens han fet costat”, van comunicar.

tracking