Política

Bartumeu estudiarà la citació de Catalunya

Encara no ha rebut la petició per comparèixer al Parlament de Catalunya

Bartumeu estudiarà la citació de CatalunyaArxiu

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Jaume Bartumeu, exadvocat dels màxims accionistes de Banca Privada d’Andorra (BPA), Higini i Ramon Cierco, citat com a testimoni per la comissió del Parlament de Catalunya que investiga la guerra bruta contra el procés independentista català, esperarà a estudiar la demanda de compareixença per decidir si hi assisteix. “Primer hauré de rebre la citació per pronunciar-m’hi”, va assenyalar Bartumeu en declaracions al Diari, que, preguntat per si compareixerà davant de la comissió d’investigació, hi va afegir que “encara he de veure el contingut, com es fonamenta i quina és la raó per la qual se m’ha citat a declarar”.

L’excap de Govern va recordar que quan el Consell General el va citar per comparèixer en la denominada comissió BPA “es tractava del meu parlament i difícilment podria no anar a declarar”. Cridat ara per l’hemicicle català, Bartumeu va indicar que “és un parlament autonòmic d’un país estranger i hauré de mirar amb molt deteniment el contingut de la citació per decidir si vaig”.

Des del grup Cierco –els accionistes majoritaris de BPA també han estat cridats pel Parlament– es va preferir no fer cap valoració, ja que encara no han rebut cap notificació de demanda de compareixença.

tracking