'Cas BPA'

El col·legi arxiva la queixa d'una part dels exempleats de BPA contra Pujadas

L’òrgan rector dels advocats considera que el lletrat no ha incomplert ni legislació ni estatuts

El col·legi arxiva la queixa d'una part dels exempleats de BPA contra PujadasXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Col·legi d’Advocats va comunicar ahir l’arxivament de la queixa presentada per un grup d’extreballadors de Banca Privada d’Andorra perquè Manuel Pujadas és l’advocat de Govern en el cas BPA quan anteriorment havia estat el representant dels treballadors. Concretament van ser prop d’una cinquantena d’exempleats els que van tramitar la queixa.

El col·legi considera que Pujadas no ha incomplert en cap cas cap punt de la legislació que regula la professió d’advocat i tampoc els estatuts del col·lectiu. En una resolució motivada, el col·legi indica que el 2015, quan va esclatar el cas BPA, Pujadas va representar els treballadors en la negociació d’un acord amb les autoritats respecte a com s’havia de tractar el pas cap al nou banc, així com les condicions que es regirien per a aquelles persones que acabessin marxant o sent acomiadades. Aquesta actuació va tenir un punt final quan es va tancar el conveni regulador de les condicions per als que es quedaven i els que marxaven. Un cop tancat aquesta afer, i quan ja havien passat mesos de diferència, el bufet Pujadas va passar a encar­regar-se d’alguns dels afers que té Govern en el cas BPA, tenint en compte que és present en diferents causes com a part i també ha estat objecte de diferents demandes per part dels antics màxims accionistes, exdirectius, exempleats i alguns dels clients que tenen els diners bloquejats perquè no han pogut demostrar l’origen lícit dels fons.

Els exempleats defensaven en la queixa que Pujadas no podia passar a ser el representant de l’executiu un cop havia estat abans amb els treballadors. Un dels arguments feia referència al fet que el lletrat podia disposar d’una suposada informació privilegiada que podia ser utilitzada en el seu nou rol.

El bufet prefereix no fer declaracions, encara que avui existeix la possibilitat que es doni el punt de vista sobre la resolució del Col·legi d’Advocats.

NO ES POT SER UNA "ACUSACIÓ PRIVADA"

El col·legi va emetre ahir un comunicat en què es fa referència, sense citar-ho, a la queixa contra Pujadas. El text indica que “una vegada realitzada la denúncia, la persona denunciant no té reconegut el dret a conèixer la tramitació de l’expedient disciplinari o sancionador, ni la seva resolució, ni té reconeguda la legitimitat per recór­rer contra la decisió que es prengui en aquest procés, ni d’actuar com una mena d’acusació privada en ordre a realitzar al·legacions o demanar proves”. Aquesta consideració només pot ser diferent en cas que “la resolució de la denúncia pugui tenir transcendència en l’esfera patrimonial del denunciant”. Quan l’afecta econòmicament el col·legi accepta que el denunciant pugui proposar proves i presentar recurs si no està conforme amb la resolució.

tracking