òbit

Mor el crític gastronòmic Joan Berenguer als 72 anys

Va impulsar la Mostra gastronòmica i les Jornades de tardor de cuina

Mor el crític gastronòmic Joan Berenguer als 72 anysARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El crític gastronòmic Joan Berenguer va morir diumenge als 72 anys a conseqüència d’una malaltia. Nascut a Barcelona el 1945, residia al Principat des del 1972 i va ser un dels principals impulsors de la Mostra gastronòmica, la primera que es va fer al país i que se celebra a Ordino des del 1992, i de les Jornades de tardor de cuina andorrana, que després van passar a ser l’actual Andorra a taula, un any més tard. També va col·laborar en la creació de l’Associació de Cuiners d’Andor­ra. La trajectòria professional de Berenguer ha estat lligada al món de la cuina i la comunicació i va destacar per donar a conèixer la gastronomia andorrana a l’estranger, convertint-se en la referència de la cuina del Principat més enllà de les seves fronteres.

“El Joan sempre ha estat present en tot el moviment gastronòmic que hi ha hagut a Andorra”, va assenyalar ahir en declaracions al Diari l’empresari Antoni Azurmendi, una de les persones amb les quals va tenir molta relació Berenguer, que també va col·laborar amb les fires alimentàries de Sant Julià de Lòria i amb la Massana fogons. Azurmendi va destacar la feina realitzada pel crític gastronòmic fora d’Andor­ra, sobretot a Catalunya i la Costa Brava, per promocionar la gastronomia del Principat. També va recordar com “en moltes ocasions” havia portat restauradors de fora del país i “els intercanvis” que s’havien fet entre els cuiners d’Andorra i els estrangers.

Durant la seva carrera professional, Berenguer va col·laborar amb diversos mitjans escrits d’Andorra, entre els quals el 7Dies, i de fora (catalans i espa­nyols sobretot), i també va estar treballant en programes de ràdio i en mitjans digitals relacionats amb el món culinari i del vi.

La missa funeral en memòria de Joan Berenguer se celebrarà a les onze d’aquest matí a l’església parroquial de Sant Esteve d’Andorra la Vella.

tracking