turisme

Doble carril a Sant Julià per evitar retencions

La zona d’aparcament en sentit sud quedarà inhabilitat els dies 14, 15 i 16 de cara a la tornada de Setmana Santa

Doble carril a Sant Julià per evitar retencionsFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Per facilitar l’operació entrada de Setmana Santa, els dies 14, 15 i 16, el comú de Sant Julià de Lòria ha decidit aplicar l’acord adoptat per la Taula Nacional de Mobilitat, que preveu eliminar el carril que ocupa la zona blava d’aparcament, entre l’avinguda Francesc Cairat i la frontera hispano-andorrana. D’aquesta manera es desdobla la carretera i podrà absorbir més vehicles i evitar així, al màxim, els embussos a la sortida de la parròquia.

El tram que s’amplia serà únicament en sentit sud, en direcció a la frontera. Els cotxes que fins ara estacionaven en aquesta zona podran fer-ho al nou aparcament de la Valireta que té una capacitat d’unes 30 places.

Des del comú es recorda que aquesta Setmana Santa es preveu una entrada de 152.000 vehicles al Principat, la majoria provinents d’Espanya, i es vol repetir l’experiència, exitosa, que ja es va aplicar el passat mes de desembre, coincidint amb el pont. La mesura s’ha pres en col·laboració amb servei de circulació comunal i es vol evitar les aglomeracions de vehicles a Sant Julià.

70% d’ocupació hotelera

Des de la Unió Hotelera afirmen que actualment hi ha un 65% d’ocupació de llits, xifra significativament més baixa que l’any anterior, de totes maneres Manel Ara, president de l’entitat, espera que amb les reserves d’última hora es pugui arribar fins al 70%. El problema, segons Ara, és que Setmana Santa cau en abril, un mes poc atractiu per a les destinacions de muntanya, i a més el bon temps, anima a anar a la costa. Tanmateix, recorda que Andorra té pes en el turisme de compres, per això Ara explica que “les reserves estan sent superiors a les parròquies centrals. És cert que encara queden forfets a la venda i l’estat de les pistes és bo, tot i així, entenem que el shopping tirarà més que l’esquí.”

Ara també carrega contra els pisos de lloguer il·legals, per això celebra la nova llei per regular el sector que s’està plantejant o les mesures adoptades per la parròquia de Canillo.

tracking