tribunals

Condemnat l'exgerent d'un pub per traficar amb cocaïna

La sentència imposa penes amb un any de reclusció ferma per a dos processats més per vendre droga a locals d’oci a la part alta d’Escaldes

Condemnat l'exgerent d'un pub per traficar amb cocaïnaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Tribunal de Corts va condemnar ahir a presó quatre persones acusades de tràfic d’estupefaents (cocaïna i haixix). Totes elles van ser detingudes, juntament amb dues persones més, el juny del 2014 en el marc de l’operació Neta. La sentència considera provat que quatre dels acusats van vendre, entre els anys 2013 i 2014, droga en petites quantitats a diversos locals de restauració i d’oci nocturn de la part alta d’Escaldes-Engordany.

La pena més alta es va imposar a l’exgerent d’un local d’oci nocturn, resident de nacionalitat espanyola, que havia venut cocaïna a l’interior de la sala. Els magistrats li va imposar una pena de quatre anys i sis mesos de presó per tràfic i per consum de cocaïna, deu mesos dels quals ferms i la resta són condicionals, i una multa de 1.500 euros. Durant el judici, el ministeri fiscal va demanar fins a cinc anys de presó.

El tribunal també va condemnar a tres anys de presó, un dels quals ferm, i 2.000 euros de multa, un jove que revenia la droga als altres acusats. El veredicte també inclou la pena d’expulsió del país durant vint anys per a un home acusat d’un delicte major de tràfic de cocaïna. A més, se li va imposar una pena de dos anys i sis mesos de presó, un any dels quals ferm i la resta condicionals. El quart acusat per tràfic de cocaïna va ser condemnat a divuit mesos de presó, dels quals ja ha complert la part ferma. També haurà de pagar, en aquest cas, una multa de 1.500 euros.

El tribunal va absoldre un dels detinguts del delicte major de tràfic d’estupefaents perquè no es va provar els fets, però sí que se’l va condemnar a un any de presó, quatre mesos dels quals ferms, per un delicte menor de consum de cocaïna.

D’altra banda, la sentència també fixa una pena de sis mesos de presó condicional i una multa de 500 euros per al sisè processat, al qual se li atribuïa consum d’estupefaents i un delicte per portar a sobre un bitllet fals de cinquanta euros.

tracking