món laboral

L'USdA demana trencar el contracte amb les ambulàncies

Afirmen que els treballadors estan cansats dels incompliments i la mala praxi de l’empresa

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Unió Sindical d’Andorra va enviar ahir un comunicat en què demanaven la rescissió del contracte amb Ambulàncies del Pirineu, l’empresa adjudicatària de la concessió del transport sanitari extern i el secundari no programat. Segons citava el document “el Pla director preveu que l’incompliment de la normativa vigent dona lloc a la resolució del conveni (...) que entenem els responsables ja fa dies que haurien d’haver actuat al respecte.”

Les desavinences entre el col·lectiu de treballadors, gairebé tots afiliats a l’USdA, venen de lluny, però ara se centren en l’incompliment del Pla director que regula les condicions de treball i en l’abús que l’empresa fa dels seus empleats. La Unió Sindical carrega contra l’empresa perquè obliga els treballadors a fer tota mena de tasques durant el temps que estan de guàrdia localitzable quan en el Pla director especifica que només poden ser per tasques d’emergència o externes.

Les hores localitzables són un dels grans cavalls de batalla, ja que segons l’USdA aquestes no poden passar de 1.000, però hi ha casos en què aquestes han sobrepassat les 1.800, això és perquè quan els transportistes sanitaris no estan de guàrdia presencial, l’empresa els col·loca de guàrdia localitzable. Tampoc respecta el dia de festa que tenen els treballadors, ja que aquest el donen a conèixer a mitja setmana, i fa impossible la conciliació familiar amb la laboral. Per tot plegat, des de l’USdA lamenten l’actitud dels responsables del ministeri d’Interior, del de Salut i del SAAS perquè entenen que amb aquests incompliments i males pràctiques, ja haurien d’haver pres mesures més contundents abans.

tracking