Reportatge

L'èxtasi del motor

El museu de Jorge Lorenzo s’ha convertit en el punt de referència per als amants del motor. Entre ‘monos’ i cascos de pilots reconeguts la velocitat és omnipresent.

L'èxtasi del motorFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Jorge Lorenzo va començar fa cinc anys a col·leccionar peces de campions del món de motociclisme i F-1 que ara formen part del seu museu World Champions by JL99, que es troba al carrer del doctor Molines de la capital. El mateix Lorenzo va prendre ahir part en el Gran Premi de MotoGP que va celebrar-se a l’Argentina. I un nombrós grup de seguidors del món del motor va tornar a fer el que ja s’ha convertit en un ritual, i es van desplaçar fins al museu per veure la prova.

El museu és un projecte important, però el més destacat és el plantejament de futur. El pilot ha situat en el museu una trentena de peces de pilots de MotoGP i de Fórmula 1, on destaquen, per exemple, granotes d’Ayrton Senna i Michael Schumacher. Però en realitat Lorenzo en posseeix més d’un centenar i per tant la capacitat per anar afegint peces és molt gran. El tricampió ha situat una de les Yamaha que va utilitzar per aconseguir el Campionat del Món i també una copa del Mundial de MotoGP. Més enllà del glamur de la roba i cascos dels grans campions possiblement el més impactant és veure com eren els equipaments de l’inici d’aquestes proves. Fa la sensació que competien en pijama elegant. El museu s’ha transformat en un lloc icònic per als aficionats del motor, especialment per als de Lorenzo (amb casa al país) i un granet de sorra per afegir als atractius turístics nacionals.

tracking