mobilització

Recollida de firmes contra l'heliport de veïns d'Escaldes

Alguns establiments van reunir fins a una trentena de firmes en un matí

Recollida de firmes contra l'heliport de veïns d'EscaldesXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un grup de veïns d’Escaldes-Engordany ha iniciat una campanya de recollida de signatures en contra de l’heliport que el Govern construirà al costat de la instal·lació de FEDA, a Encamp. Els veïns van repartir ahir al matí fulls de firmes a diversos establiments de tota la parròquia d’Escaldes-Engordany en protesta per les molèsties que provocarà el sobrevol dels helicòpters a les dues parròquies de la vall central.

Alguns ciutadans van narrar que durant el cap de setmana un grup de veïns els van demanar que firmessin el manifest. Un veí d’Engolasters va relatar que va decidir donar-hi suport perquè “estic al costat de FEDA i un heliport aquí molestarà molt”. Per altra banda, a la benzinera Artal, a la carretera d’Engolasters, van afirmar que només al matí van reunir fins a una trentena de suports de veïns que van subscriure el manifest que els havien dut els impulsors de la campanya. Des de l’establiment van indicar que la majoria de persones que van voler firmar es queixaven del soroll que representaria tenir un heliport prop de casa i van avançar que seguirien recollint suports avui. “He firmat perquè visc a Engolasters i em sembla indignant que ens posin un heliport al costat”, va assenyalar una veïna, mentre que un veí va exclamar “mira que hi ha llocs on fer-lo a Andorra, i va i ens el posen aquí”, alhora que va augurar que la campanya tindrà moltes adhesions perquè afecta les parròquies més habitades.

El manifest posa l’accent justament que “les rutes d’aterratge i d’enlairament hauran de sobrevolar perillosament i a baixa altitud les zones residencials de major densitat de població amb els conseqüents riscos i molèsties” i alerta que això perjudicarà la salut pública i el medi ambient. “Emplenarà de soroll la zona més turística i poblada del país per culpa de l’efecte de caixa de ressonància a les nostres muntanyes”, proclama. A més, avisa que un accident “podria deixar durant dies o setmanes tot Andor­ra a les fosques” pel “risc molt gran” que suposarà la proximitat de l’heliport a la canonada que baixa del llac d’Engolasters.

tracking