Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Sistema financer

La banca tanca el 2016 amb un benefici net de 156 milions, un 7% menys que el 2015

Esther Puigcercós ha destacat que els resultats s'han de llegir en un context de "tipus d'interès baixos"
La directora general de l'Associació de Bancs Andorrans, Esther Puigcercós.

La directora general de l'Associació de Bancs Andorrans, Esther Puigcercós.

La directora general de l'Associació de Bancs Andorrans, Esther Puigcercós.

M.F. / ANA
Actualitzada 04/04/2017 a les 13:51
L'Associació de Bancs Andorrans (ABA) ha fet públics aquest dimarts els resultats corresponents al 2016. D'aquesta manera, cal destacar que el benefici net ha estat de 156 milions d'euros, una xifra un 7% inferior a la del 2015.

La directora general de l'ABA, Esther Puigcercós, ha destacat que aquests resultats s'han de llegir en un context de "tipus d'interès baixos" i amb l'esforç que estan fent les entitats bancàries per adaptar-se al nou marc normatiu, especialment a l'intercanvi automàtic d'informació en matèria fiscal. De totes maneres, ha remarcat que aquests resultats estan "alineats" amb les previsions que tenien i, per tant, ha dit que es valoren positivament.

Altres dades posen en relleu que hi ha hagut un augment de 300 milions d'euros en els recursos gestionats i que les entitats han assolit un volum agregat de 45.514 milions, un 0,7% més respecte de 2015. A més a més, pel que fa als crèdits, s'han constituït 2.880 milions en operacions d'actiu durant el 2016, la qual cosa representa un 0,38% més que l'exercici anterior.

Quant a la ràtio de solvència, se situa en el 25,10% i en aquest sentit Puigcercós ha destacat els esforços de la banca per anar-se adaptant a les noves exigències europees. "L'evolució dels volums de la banca andorrana demostren la fortalesa i estabilitat del sector", ha conclòs la directora general de l'ABA.
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts