El Govern tanca el 2016 amb superàvit de 22,6 milions d'euros

L'executiu ha indicat que el resultat "reverteix la situació enquistada" dels últims 15 anys amb dèficits consecutius

El ministre de Finances, Jordi Cinca, presenta la liquidació del 2016C.G. / ANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Govern va obtenir l'any passat uns ingressos corrents de 438,7 milions d'euros i unes despeses de 349,7 milions, que tenint en compte els ingressos i despeses de capital suma un superàvit de gestió de 38,8 milions d'euros. Restant les despeses financeres, el 2016 s'ha tancat amb un superàvit de caixa de 22,6 milions d'euros, el que suposa una diferència respecte l'any anterior de 35,8 milions positius, ja que llavors es va tancar l'exercici amb dèficit de 13,2 milions.

El ministre de Finances, Jordi Cinca, ha manifestat que aquest superàvit de caixa "ve a revertir una situació que s'havia anat enquistant els últims més de 15 anys amb dèficits consecutius". "Un resultat d'aquesta solvència no l'havíem pogut presentar mai fins ara", ha afegit fent referència a aquest període.

Els resultats positius són fruit en bona part de l'augment de la recaptació per impostos directes (s'ha passat dels 68,2 als 82,9 milions, gràcies sobretot a l'aportació de l'IRPF), però també pel repartiment de dividents d'Andorra Telecom i pels beneficis que generen les col·leccions de monedes d'euro.

El repartiment de dividents d'Andorra Telecom, que per primera vegada ha estat del 100% dels beneficis, aporta 32,3 milions, i els euros 4,5 milions. En qualsevol cas, Cinca ha subratllat que el superàvit "no és atribuïble" a la política de repartiment de dividents perquè s'hauria assolit l'equilibri pressupostari igualment repartint el 30% dels beneficis com es feia fins ara.

tracking