política

Liberals denuncia que Torres fa de topògraf

Torres manifesta que no és il·legal i que les activitats són compatibles

Liberals denuncia que Torres fa de topògrafPARTIT LIBERAL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comitè parroquial de Liberals d’Andorra d’Encamp va denunciar ahir que el cònsol, Jordi Tor­res, realitza “activitats particulars en horari laboral i amb tota seguretat remunerades”, segons un comunicat que va enviar ahir i en el qual va adjuntar fotografies. En concret, els liberals van manifestar que Torres va realitzar tasques de topògraf al centre d’Andorra la Vella en plena jornada laboral. Els liberals van manifestar que “el càrrec de cònsol major s’entén a ple temps i per aquest motiu ja rep una remuneració superior a la resta de consellers” perquè “dediqui tot el seu temps a la par­ròquia d’Encamp”.

El fet que porti a terme altres tasques, segons els liberals, implica que Torres “no dediqui tots els seus esforços a tirar endavant” la parròquia, que passa per un moment difícil segons els indicadors econòmics. “Fet que sembla no preocupar el cònsol major, que tot i cobrar per estar a ple temps, prefereix dedicar-se a assumptes personals i privats”, va destacar la formació. A més, els liberals van valorar que és una actitud “poc ètica” i que “menysté els ciutadans de la parròquia”.

Per la seva part, Torres va confirmar que havia realitzat tasques de topògraf, però que en cap cas ha deixat desatesa la parròquia. “La meva dedicació al comú és important i plena”, va assegurar el cònsol. En aquest sentit, va ressaltar que li dedica entre deu i dotze hores al dia i fins i tot caps de setmana. Torres va indicar que té una empresa de topografia i que si necessiten alguna cosa d’ell, puntualment, fa alguna tasca. “El fet que realitzi els treballs de manera puntual no afecta de cap manera les meves responsabilitats al comú”, va afirmar.

D’altra banda, es va mostrar “tranquil” perquè no hi ha cap incompatibilitat entre les tasques al comú i les de topògraf. “No hi ha cap il·legalitat”, va asseverar.

“Els liberals per ser els màxims exponents i defensors de l’ètica moral haurien de predicar amb l’exemple”, va ressaltar el cònsol.

LAFOZ I TROGUET PORTEN LA DEMANDA DELS SOUS FINS AL TRIBUNAL CONSTITUCIONAL

Els consellers liberals d’Encamp, Maribel Lafoz i Jordi Troguet, es mostren “satisfets” pel fet que el Tribunal Constitucional ha admès a tràmit el recurs d’empara per una demanda que van presentar contra el comú per la qüestió dels seus sous, segons es va publicar ahir al Butlletí Oficial del Principat d’Andorra (BOPA). “Creiem que és una bona cosa que el tribunal ho hagi admès i ho estudiï. Vol dir que ha vist que hi ha arguments en el fonament”, va ressaltar Lafoz al Diari.

Lafoz va recordar que van posar una demanda perquè consideren que es vulnera el seu dret d’accedir en condicions d’igualtat a les funcions i càrrecs públics. Això té lloc, va dir, perquè com que són consellers de la minoria no poden exercir com a presidents de comissió, un càrrec que s’elegeix per votació. L’altra desigualtat es dona perquè els presidents de comissió perceben 1.600 euros, 250 euros més que els consellers.

El Constitucional, però, no va acceptar els efectes suspensius pels quals els liberals havien demanat que s’apliquessin les mesures necessàries perquè es fes una nova graella salarial en què no hi hagi cap diferència de tracte injustificada amb relació a la retribució.

tracking