El jutge De la Mata envia la catorzena petició a Andorra sobre els Pujol

El jutge De la Mata envia la catorzena petició a Andorra sobre els Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El jutge espanyol José de la Mata acaba d’enviar la catorzena petició d’informació a Andorra sobre el cas Pujol, segons van comentar fonts properes al cas, un cop la petició ja s’ha comunicat a les parts. De la Mata busca concretament dades sobre Josep Pujol Ferrusola, a qui ara està investigant específicament. La petició d’informació deriva de les dades que Andorra va enviar en una petició prèvia. En els moviments bancaris tramesos a Espanya apareixien algunes operacions de Josep Pujol Ferrusola en què en el concepte dels enviaments d’alguna quantitat a l’exterior havia utilitzat la paraula Rocabilly o Rucabilly.

Etiquetes:

De la Mata vol saber si aquests noms són un àlies utilitzat per Josep Pujol i, en cas que així fos, demana la informació que hi pugui haver al país de comptes o transferències en què s’hagi utilitzat l’àlies. La petició d’informació s’allarga des del 1992 fins al 2010. Dins de la demanda s’inclou també la petició d’informació sobre algunes operacions que el fill de l’expresident de la Generalitat hagués pogut tenir amb el difunt John Rosillo. La petició es basa en un pagament que Rosillo va fer l’any 1997 a Pujol.

Juan Manuel (John) Rosillo Serradell, expresident de la promotora Kepro, va morir al Panamà l’any 2007 i era pròfug de la justícia espanyola. L’empresari, nascut a Mèxic el 1953 i criat a Texas, va protagonitzar un dels majors escàndols econòmics dels noranta, quan va ser jutjat i condemnat per les seves activitats a Kepro, impulsora del projecte Diagonal Mar. L’aturada d’aquest projecte va provocar la fallida de la promotora.

tracking