GOVERN

Llei de reproducció assistida, per a l'estiu

El text, que haurà de ser aprovat pel Consell, permetrà a l’Institut Marquès operar al país

Llei de reproducció assistida, per a l'estiu

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministeri de Salut preveu presentar, abans de l’estiu, la proposta de llei de reproducció assistida perquè sigui aprovada pel Consell General. El text permetrà regular el sector i, alhora, posar les bases per a l’entrada en funcionament de l’Institut Marquès al país. Serà l’últim pas perquè el centre, que exigia una legislació del sector, pugui operar al país després del memoràndum d’entesa signat l’any 2015.

“Abans de l’estiu intentarem tenir la llei entrada al Consell General”, explica el ministre de Salut, Carles Álvarez. El titular de Salut no vol donar, però, detalls sobre la proposta de llei atès que es tracta “d’una primera proposta” i “no hi ha res ferm”. Álvarez hi afegeix que les negociacions amb l’Institut Marquès estan ara mateix “aturades” en espera que s’aprovi la llei de reproducció assistida. Per la seva banda, el secretari d’Estat per la Diversificació Econòmica, Josep Maria Missé, explica que la proposta està en la “fase final” i assegura que l’ADI està en contacte “en tot moment” amb l’Institut Marquès per informar-lo dels avenços en la proposta de llei. Avançar alguns dels punts seria “precipitat”, diu, però, Missé.

Un equip de treball format per tècnics tant del ministeri de Salut com de l’ADI s’encarreguen de la redacció del nou text. “Estem elaborant la llei amb l’objectiu de donar les màximes garanties d’uns tractaments que són importants i delicats”, assegura Missé. “Com que el sector no està regulat no hi ha cap empresa seriosa que vulgui operar perquè no te cap garantia de saber amb quines condicions es pot trobar més endavant”, hi afegeix.

tracking