Tabac, joies i cotxes disparen les importacions a màxims

Els productes que van entrar al febrer superen els 105 milions d’euros

Tabac, joies i cotxes disparen les importacions a màxims

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les importacions es troben en màxims només comparables a l’època del boom econòmic de la dècada passada. Al febrer es van superar els 105 milions d’euros en productes que van entrar a Andorra, xifra que significa un 3% més que el mateix mes del 2016. Comptant els dotze últims mesos les importacions acumulades freguen els 1.250 milions d’euros (vegeu gràfic superior) i es pot constatar com aquesta magnitud ha anat pujant de forma gairebé incessant els últims tres anys. Si es comparen els 12 últims mesos amb els 12 últims mesos comptats enrere des de febrer del 2016 la pujada és d’un 11,7%.

Etiquetes:

L’augment dels ingressos està fonamentat en la pujada de tres grans sectors: tabac, joies i cotxes. Especialment el tabac perquè es va importar per valor de 10,5 milions d’euros, amb una diferència de 2,5 milions respecte a un any abans. I això significa prop d’un 30% més. Aquest és el principal motiu de les excel·lents dades d’importacions, però també hi van col·laborar la joiera, amb un increment del 17%, i el transport (bàsicament cotxes), amb un 9%. El cas de les joies és molt particular perquè si es compten els dotze últims mesos els creixements d’importacions han fregat el 50%.

Per entendre l’evolució global s’ha de tenir en compte que durant el boom les xifres de cada febrer superaven els 110 milions d’euros, però van començar a caure fins arribar al mínim, el 2013, en 87. Ara ja són 105.

tracking