Tribunals

Els Cierco es querellen contra Carles Fiñana

Acusen el cap de la Uifand de revelació de secrets, ús d'informació privilegiada, prevaricació i omissió del deure de persecució de delictes, coaccions i amenaces

El cap de la Unitat d'Intel·ligència Financera, Carles Fiñana, durant la presentació de la memòria 2015, avui al matíM.F. / ANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els germans Cierco han presentat una querella criminal contra el cap de la Unitat d'Intel·ligència Financera d'Andorra (Uifand), Carles Fiñana, pels delictes de revelació de secrets, ús d'informació privilegiada, prevaricació i omissió del deure de persecució de delictes, per no protegir els intervinents en un procés, coaccions i amenaces.

La querella, segons publica el mitjà digital Crónica Global, es va presentar el 28 de febrer a la Batllia. La família assegura que hi ha hagut una mena de "pacte del silenci" sobre el cas i lliguen, novament com han anat fent en tot el procés, la intervenció i caiguda de BPA amb l'anomenada 'operació Catalunya' i tot l'entramat de la família Pujol a Andorra.

Els querellants, tal com informa el mitjà veí,es consideren “les primeres víctimes d’un atropellament sense precedents en la història del nostre país" i mantenen que en el marc del procés hi havia la "connivència o almenys el coneixement de determinades institucions andorranes" del que estava passant. I apunten directament cap al cap de la Uifand per la relació que va mantenir amb les autoritats espanyoles. Citen, concretament, la que va tenir amb l'advocat David Carrau, lletrat de Rafael Pallardó; i amb un dels fiscals del cas Pujol, Fernando Bermejo, amb qui hauria coincidit l'abril del 2014 a una conferència sobre crim organitzat a la Universitat de Bucarest. I més endavant, segons els Cierco, Fiñana i Bermejo s'haurien tornat a trobar en un altre esdeveniment a la universitat de dret de Galati (Romania).

Els querellants defensen en el seu escrit que "hi ha indicis" per pensar que Fiñana va "facilitar informació sobre fets que afectaven BPA o rebre detalls o elements del que s'estava preparant i podia afectar el banc que posteriorment s'intervindria".

tracking