infraestructures

Descarten fer un pàrquing a la zona de la Casa del Benefici

L’arranjament de l’espai es farà a final de mes quan acabi l’enderrocament

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La construcció d’un aparcament a la zona de la Casa del Benefici ha quedat descartada. Malgrat que tant el Govern com el comú de la capital pretenien fer un pàrquing vertical a l’espai per tal de donar servei al Consell General i als veïns del barri, finalment no serà possible perquè “no hi ha voluntat per part de la propietat”. Ho va donar a conèixer ahir la subsíndica, Mònica Bonell, en la roda de premsa posterior a la Junta de Presidents on el síndic, Vicenç Mateu, va informar de l’estat del projecte. Segons va detallar, no es va poder arribar a un acord tot i que es van dur a terme negociacions amb els propietaris per buscar fórmules per accedir a l’equipament.

Bonell també va explicar que un cop enllestides les tasques d’enderrocament de la Casa del Benefici, a final de mes s’iniciaran els treballs per arranjar l’espai. Segons va dir, es retirarà la grua i l’escultura de la Constitució es traslladarà a davant del nou edifici del parlament per arreglar l’àrea i que “quedi el millor possible”. Per altra banda, va remarcar que hi ha la “voluntat“ per part del comú de fer públic l’aparcament del Consell General però va posar de manifest que abans cal trobar una solució pel que fa a la circulació de la zona.

La subsíndica també va donar a conèixer els actes que se celebraran amb motiu del Dia de la Constitució, amb visites guiades i jornades de portes obertes al Consell General i a Casa de la Vall els dies 13 i 14 i un acte amb sardanes, castells i actuacions musicals i de màgia el mateix dia de l’efemèride. Pel que fa al Dia de la Dona, el 8 de març, va avançar que es reuniran les 40 dones que han estat conselleres generals el dia 7 per tractar l’evolució de la dona a la política i fer-se una fotografia de família.

RELLEUS A L'INAF I AL RAONADOR DEL CIUTADÀ

El Govern iniciarà pròximament els tràmits per buscar els substituts del president del consell d’administració de l’Inaf, Raül González Fernández; del raonador del ciutadà, Josep Rodríguez; i del director de l’Agència de Protecció de Dades (APDA), Joan Crespo, així com l’inspector, ja que els seus mandats finalitzen a l’estiu. Segons va explicar ahir Bonell, el síndic general va informar de la necessitat d’efectuar aquests relleus ahir durant la junta de portaveus. Segons va apuntar, l’executiu haurà de fer propostes de nomenament o de renovacions i sotmetre-les a valoració dels diferents grups parlamentaris “perquè ho tinguin en compte”. En concret, el mandat dels càrrecs de l’APDA finalitza el 13 de juny, el del raonador el 21 de juliol i el de l’Inaf el 28 del mateix mes.

tracking