benestar

Govern presenta als comuns l'esborrany per implantar el servei d'atenció domiciliària

Govern presenta als comuns l'esborrany per implantar el servei d'atenció domiciliàriaXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, i la secretària d’Estat d’Afers Socials i Ocupació, Ester Fenoll, van exposar ahir a la tarda als cònsols i els consellers de l’àrea Social dels comuns l’esborrany del pla d’implantació del nou servei d’atenció domiciliària (SAD), un cop s’havia presentat, també, al consell de ministres.

El servei, que havia estat tradicionalment en mans dels comuns, passarà a dependre de Govern després que les corporacions locals acordessin delegar la competència, possibilitat que preveu la Llei de serveis socials i sociosanitaris. Segons es va informar ahir mitjançant un comunicat, aquest traspàs implica uns objectius específics encaminats a ajudar les persones i els seus familiars a normalitzar les seves vides, afavorint la conciliació de la vida familiar diària, i a homogeneïtzar aquest servei en tot el territori.

Des d’aquesta perspectiva, el pla busca que la gent gran pugui romandre al seu entorn i endarrerir el màxim possible l’ingrés en centres residencials, promovent d’aquesta manera la seva autonomia i independència. El contingut concret del pla es presentarà les properes setmanes, després de rebre aportacions dels comuns i les entitats que representen els beneficiaris del servei.

tracking