Urbanisme

Obren el concurs per embellir Meritxell i Vivand als enginyers

Marsol va afirmar que el vet dels arquitectes retarda les obres a l’avinguda

Obren el concurs per embellir Meritxell i Vivand als enginyerscomú andorra la vella

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els comuns obriran el concurs d’embelliment de les avingudes Meritxell i Carlemany als engi­nyers després que en la primera convocatòria hagi quedat desert, va explicar ahir la cònsol de la capital, Conxita Marsol. Un fet que s’ha produït perquè el Col·legi d’Arquitectes va vetar als membres participar en el concurs, ja que creia que aquest havia de ser d’idees i no de mèrits. “Això ens ha obligat a treure un nou concurs”, va dir la cònsol. El plec de bases del nou concurs es publicarà al Butlletí Oficial del Principat d’Andorra (BOPA) la setmana que ve i les propostes es podran presentar fins a final de març.

La cònsol va explicar que en un primer moment també es va estudiar que hi poguessin participar arquitectes internacionals, però que finalment es va optar per aquesta fórmula perquè els enginyers també tenen competències per tirar endavant aquest projecte, que volen que sigui nacional.

Marsol va exposar que el plec de bases serà exactament igual que l’anterior, excepte que ara també s’inclou els enginyers.

La degana del Col·legi d’Arquitectes, Zaira Nadal, va assegurar recentment que, finalment, estaven d’acord amb el format de concurs de mèrits, però no amb la redacció del plec de bases, perquè consideraven que el projecte estava poc definit.

“El deixarem exactament igual perquè nosaltres entenem que especifica una part important i creiem que és suficient”, va argumentar Marsol.

Endarreriment de les obres

La cònsol va ressaltar que tot això retarda les obres per embellir l’eix comercial, especialment a la capital, perquè a Escaldes-Engordany les actuacions es preveuen fer l’any que ve. El comú preveia començar les obres a mitjan maig, que és el període amb menys afluència. Ara, però, es preveu que comencin al setembre, ja que el juliol i l’agost són dels mesos amb més turistes de l’any i prefereixen esperar-se, va explicar la cònsol.

“El que em sap greu de tot això és que la gran perjudicada és l’avinguda Meritxell, que necessita obres amb urgència”, va destacar Marsol.

La principal acció d’embelliment que es vol fer a l’avinguda Meritxell és canviar el paviment per un altre de més clar, així com instal·lar mobiliari urbà funcional, com ara papereres o fanals, va detallar Marsol.

tracking