urbanisme

Els arquitectes accepten el concurs de mèrits

Per aixecar el vet van demanar que es definís millor el projecte d’embelliment de Meritxell i Vivand en el plec de bases

Els arquitectes accepten el concurs de mèritsARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La degana del Col·legi d’Arquitectes, Zaira Nadal, va anunciar que finalment els representants del col·lectiu prendran part en el concurs de mèrits per embellir les avingudes Meritxell i Carlemany, però van demanar a les autoritats que concretessin més sobre el projecte. En un primer moment, el Col·­legi va vetar la participació dels seus membres al concurs perquè creien que aquest havia de ser d’idees. No obstant això, Nadal va informar que la setmana passada es van reunir amb la cònsol d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, i la d’Escaldes Engordany, Trini Marín, i finalment van cedir en aquest punt, però van posar condicions per aixecar el vet. “Vam acceptar el concurs de mèrits, però vam demanar que arreglessin el plec de bases perquè hi havia deficiències”, va matisar Nadal, que considera que el projecte “és poc precís”. En aquest sentit, va defensar que “si saben tan bé el que volen, que ho especifiquin, perquè al plec no es diu”.

En la mateixa línia, Nadal va posar com a exemple per il·lustrar el que es reclama des del Col·legi, que en les bases es ressalta que volen elements arquitectònics que propiciïn l’eficiència energètica, però en cap moment no es detalla com han de ser exactament.

Nadal va aprofitar per afegir que aquesta falta de concreció suposa un entrebanc a l’hora de treballar, en el sentit que complica que els arquitectes puguin formar un equip, tal com es demana en el concurs de mèrits. “Si no sabem quina tasca hem de fer, com volen que sapiguem si hem de contractar un enginyer o un paisatgista”, va exemplificar Nadal.

Concurs desert

La data límit per presentar-se va ser el 15 de febrer i ha quedat desert arran del vet del Col·legi. Ara els comuns es plantegen convocar un concurs internacional per a arquitectes o un de nacional on a més d’arquitectes també hi puguin optar enginyers. “Ens ho van comunicar el dia de la reunió. Ells sabran cap on ho volen encaminar”, va indicar Nadal.

La degana també va considerar que s’ha entès malament la concepció del concurs d’idees, perquè s’ha concebut com si es vol­gués fer una remodelació pro­funda o un canvi radical. “No és això, amb un projecte conservador o amb pocs canvis també es pot fer un concurs d’idees en el qual els arquitectes facin les seves aportacions”, va precisar.

Per Nadal aquesta era la millor modalitat, perquè dones l’oportunitat que s’hi presenti tothom, inclús gent jove que potser no tenen suficients mèrits. “Els joves també tenen molt a dir al país”, va concloure la degana.

tracking